Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Започват масови проверки за използването на газ
Автор: Екип Ruse24.bg 16:38 / 22.02.2010Коментари (0)853
© Ruse24.bg
Организационна среща с представители на звено "Пожарна безопасност и спасяване" и сектор "Пътна полиция-КАТ" в ОДМВР-Русе, Регионален отдел "Инспекция за държавен технически надзор" - Русе, Областна дирекция "Инспекция по труда" - Русе, Областен отдел "Контролна дейност - ДАИ"-Русе се проведе днес в ОДМВР-Русе.

Срещата се състоя по повод разпоредени конкретни действия от МВР за контролни мерки и недопускане на инциденти с втечнени въглеводородни газове и природна газ. В страната зачестиха инцидентите при експлоатация на газови уреди и съоръжения, с повишена опасност, в това число и с автомобилни газови уредби. Например този станал на 30 януари в комплекс/метан станция, в гр. Търговище, където в момент на зареждане с газ метан на лек автомобил "Москвич-Алеко" е експлодирала метановата бутилка. Вследствие това е загинал гражданин на задната седалка на автомобила и са пострадали трима пътници и газ оператора на станцията.

По данни от статистиката на МВР за периода от 1 януари 2009-31 януари 2010 г., в страната са възникнали 305 произшествия с газови уреди и съоръжения, при които са загинали 1 гражданин и са пострадали 42 граждани.

Статистиката показва, че в 42 случая причините за възникналите инцидентите е в следствие на техническа неизправност на газови уреди и съоръжения.

Във връзка с тези данни и факти, днес участниците в срещата в ОД МВР - Русе взеха решение от 23 февруари контролните органи (съгласно предоставените законови правомощия) да започнат съвместни проверки в обектите, в които се извършват дейности, свързани със зареждане, търговия, технически прегледи и монтаж на уреди и съоръжения за втечнени въглеводородни газове (пропан-бутан) и природен газ (метан), както и на пунктовете за технически преглед на пътни превозни средства (районите на газо-снабдителните станции, пълначни пунктове за туристически бутилки, пунктове за годишни технически прегледи, стоянки за таксита, МПС, фирмени съоръжения и др.).

Предвижда се при констатиране на нарушения на правилата и нормите за безопасност при съхранение, търговия и използване на уреди и съоръжения, работещи с посочените газове, да се предприемат административно-наказателни и принудителни мерки.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Пожари 2024
Космическа надпревара
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Хороскоп за деня
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: