
ЗАРЕЖДАНЕ...
Засилени проверки се извършват в хранителните обекти на Русе | ||||||
| ||||||
Лекарят обясни, че най-честите установени нарушения в хранителните заведения са свързани с недобър вътрешен самоконтрол на дейностите от страна на собствениците - недостатъчен надзор на хигиената, на здравния статус на служителите. Голяма част от заведенията за хранене си позволяват и разширяване на асортимента в менюто през лятото, въпреки че нямат разрешение за това. Твърде често в хранителните обекти няма осигурени изискваните от здравната инспекция изрядни термометри. Д-р Живков обясни, че не се обръща достатъчно внимание на хладилната техника и често продуктите се съхраняват при по-високи от изискваните температури. Липсва и описание на приготвените ястия. Лекарят обясни, че той е необходим, тъй като чрез него се преценява кога храната става негодна за ядене и кога трябва да се изтегли от продажба. Често нарушение при предлаганата продукция е и неспазване на сроковете на годност при продуктите. Д-р Живков поясни, че описаните нарушения се откриват най-често в хранителните заведения и в бакалиите. По-рядко се откриват подобни проблеми в големите търговски обекти. Източник: Агенция "Фокус" |
Абонирайте се за mail бюлетина ни ! | |
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона. | ![]() |
e-mail: |
Ще почивате ли идната зима? | |
Да, в България | |
Да, в чужбина | |
Не | |
Не съм решил/а още |
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@ruse24.bg