Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Засилват полицейските проверки по бул. "България"
Автор: Екип Ruse24.bg 08:55 / 02.04.2010Коментари (0)24170
© Ruse24.bg
В Областна дирекция на МВР - Русе е получено писмо от областния управител на Русе, от което става ясно, че проблемите по русенския бул. "България" не са разрешени и се задълбочават, като очертани по време на работна среща, поискана от представители на инициативния граждански комитет за защита правата на гражданите, са следните проблеми: нуждата от ремонт на осветлението по бул. "България" от у-ще „Алеко Константинов" до пътен възел „Христо Ботев"; нуждата от ежедневно почистване на подлезите; спешно премахване на мантинелите пред спирките; решаване на проблема с осветлението в подлезите и решаване на проблема с подпочвените води.

В тази връзка е отправена молба към ОД МВР - Русе, докато отговорните институции разрешат набелязаните проблеми в посочените от тях срокове, служителите на реда да ги подпомогнат превантивно и ефективно.

ОД МВР - Русе отново ще засили контрола на пътното движение по булеварда и полицейското присъствие там в тъмната част на денонощието на неосветените места. Служителите на реда ще следят за стриктното спазването на правилата за движение, както от водачите на МПС, така и от пешеходците.

През 2009 година и началота на 2010 година ОД на МВР Русе предприе редица мерки за предотвратяване и ограничаване на пътнотранспортния травматизам по булеварда. В това направление беше насочен значителен ресурс от "Пътна полиция" в Русе.

Близо пет месеца униформените присъстваха непрестанно по трасето, след като през август ръководството на Областната дирекция на МВР разпореди засилено полицейско присъствие, след големия брой регистрирани пътни произшествия със смъртни случаи и тежко ранени хора. Според черната статистика тогава 8 от общо 12 загинали в целия Русенски регион бяха намерили смъртта си на този булевард.

От началото на м. август 2009 г. до края на 2009 г. на бул. "България" полицаите провериха около 2450 автомобила. Установените нарушения са 1290. Всъщност най-съществено в резултат на предприетите от МВР мерки бе това, че не се допусна нито едно тежко произшествие по булеварда.

Друга мярка на МВР, в началото на тази година, бе поставянето на камера на булеварда, която да засича най-честото нарушение - превишена скорост. За 40 дни устройството засече 1122 нарушения на скоростта като вече на близо 900 водача са връчени съставените актове.

Успоредно с тези действия на полицията, от ОД МВР - Русе неколкократно са подавани писмени сигнали и искания, касаещи проблемите на булеварда, адресирани до отговорните институции - фирмата изпълнител на проекта, фирмата контрольор, Областно пътно управление - Русе, Община Русе, включително и до Агенция Пътна инфраструктура, на които до момента не е получен конкретен и задоволителен отговор на въпросите - чия е отговорността за състоянието на бул. "България", предприети ли са и какви мерки за неговото окончателно изграждане и за отстраняването на съществуващите проблеми, в какви срокове ще се случи това и в крайна сметка кой отговаря за пътното съоръжение.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Пожари 2024
Икономическа криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: