Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Жена: За нищо на света не бих родила отново в Русе!
Автор: Екип Ruse24.bg 13:53 / 20.12.2013Коментари (0)802
© Ruse24.bg
Две години след смъртта на бебе в русенското АГ-отделение родителите решават да съдят лекарката и болницата. За намеренията си пред БНТ разкри бащата Юлиян Йорданов. Момиченцето е трябвало да се казва Яна. Била е на този свят само три часа. Погребали я под името Божана, защото Господ я прибрал при себе си. Така бащата Юлиян Йорданов, от село Две могили , започва тъжния разказ за непрегърнатото си дете.

Според родителите детето е починало заради лекарска грешка. След безпроблемна бременност майката, която е и рожденичка, е приета в родилното отделение в Русе на 20 ноември 2011 година. Дежурният лекар преглежда тоновете на бебето в 23 часа и оставя жената сама. В три през нощта тя започва да ражда. 

"Д-р Груева я качва на масата за раждане, спуква й водите. Не е за разказване, с метален шиш, по брутален начин. След това, когато изтичат водите виждат, че са с притеснителен цвят и сформират екип", обяснява Юлиян Йорданов.

Той разказва как са викани от къщите си неонатолози. Детето е починало, не е могло да вдиша въздух заради околоплодните води. 

"При самото приемане не й е обърнато внимание, не е направен обстоен преглед заради сънливост на доктор, заради небрежно отношение към моята съпруга и детето. В смъртния акт на Божана е записано, че е починала вследствие на увреден мозък и от липсата на кислород. Във фаталната нощ медицинско лице, станало свидетел на нелепата история, дава съвет на почернения баща да разгласи истината, но да не споменава името й", разказва бащата.

След като се посъвзели от шока, родителите решили да си търсят правата, но бързо се отказали, след като разбрали, че досега няма подобен случай в България, доказан по съдебен път. Лекарката Емилия Груева от АГ-отделението в Русе си спомня случая, но отказва да коментира случая.

Две години след загубата на детето си майката - магистър по икономика, е бременна в осмия месец. Не пожела сама да разкаже преживяната трагедия, за да не навреди емоционално на плода. Категорична е обаче, че за нищо на света не би родила отново в Русе, макар че старият АГ - комплекс е закрит и в момента градът разполага с една от най-модерните бази в страната.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: