Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Жилищна група изграждат на ъгъла на две русенски улици
Автор: Екип Ruse24.bg 07:45 / 20.07.2008Коментари (0)256
Жилищната група включва две секции, едната от които е в строеж, а изграждането на другата предстои. Проектите за втората са внесени в община Русе и се очаква разрешението за строеж. Инвеститор и изпълнител е местната фирма "Роан 90" ООД. Проектите са на проектантско бюро "Инвест проект" ЕООД с ръководител на колектива арх. Георги Стефанов.

Седеметажната жилищна сграда с магазини и офиси на първия етаж, подземни гаражи и терасовиден етаж е разположена на ъглово застрояване, като на североизток граничи с ул. "Воден", на югоизток с ул. "Наум". Тя е със застроена площ от 521 кв.м и разгъната 4090 кв.м.

В сутерена са разположени 11 гаража, абонатна, ВК помещение и машинно-асансьор. Връзката между сутерена и етажите се осъществява посредством двураменно стълбище и асансьор. Предвидена е рампа за достъпа на автомобили до подземните гаражи. На първи етаж има пет магазина, три офиса и вход за достъп до жилищната част от източната страна на сградата. По проект параметрите на асансьора са съобразени с изграждане на достъпна среда. На втория етаж са проектирани шест апартамента, на третия и четвъртия по пет, на пети и шести етаж - четири, а на седмия - три тристайни жилища. На последния - терасовиден, етаж е проектиран един тристаен апартамент. На всички нива има и по едно ателие. На югоизточния ъгъл на сградата е предвидена кула, която значително подобрява архитектурния образ на обекта.

Втората секция, чието строителство предстои да стартира, е на калкан с изграждащата се. Пететажната жилищна сграда с магазини на първия етаж и подземни гаражи на югоизток граничи с ул. "Наум". Застроената й площ е 240, разгънатата - 1224 кв.м. В сутерена са разположени 8 гаража, като достъпът на автомобили до тях е предвиден да се осъществява посредством рампата в съседната жилищна сграда, като за целта е учредено право за преминаване.

На първи етаж са разположени два магазина и вход за достъп до жилищната част от южната страна на сградата. Сградата е снабдена с асансьор. На втори, трети и четвърти етаж са проектирани по три апартамента с различна квадратура, а на пети етаж - два.

За всички апартаменти и в двете жилищни сгради са обособени складови помещения и лоджии. Кухните, столовите и дневните са обединени в общи помещения. Строителството се изпълнява по традиционния монолитен начин.

Източник: в. "Строителство градът"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
Отбелязване на Деня на Независимостта
Международен технически панаир 2024
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: