Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (2)
Дунав картотекира футболистите си в БФС
Автор: Екип Ruse24.bg 11:24 / 02.08.2009Коментари (0)987
© Ruse24.bg
Футболистите на "Дунав" бяха картотекирани вчера в БФС. Пратеник на клуба бе заел позиция в софийската централа още в четвъртък, но заради наплива от други отбори състезателните права на нашите бяха уредени ден по - късно. "Дунав" извади картотеки на всички играчи, които взеха участие в последната контрола срещу "Две могили", научи "Утро". Единственото изключение бе дошлият преди седмица бургазлия Георги Териев. "Само той ще остане на проби до последно. Ако ни убеди, че е готов за "Дунав", ще получи картотеката си в навечерието на шампионатния мач срещу "Свиленград", обясни старши треньорът Мирослав Миронов. Освободен е само добруджанецът Симеон Николов.

От избора на състав в последните проверки той показа на практика пред публиката как ще изглежда тимът с титулярните 11 футболисти. Може би Миронов се колебае само в две посоки - кой измежду Абександър Димов и Станимир Антонов да е основен вратар и кои четирима души да са ядрото от халфове. Димов и Антонов се редуват в гафовете, така че Миронов трудно може да сбърка на кого да повери ръкавиците. Полузащитната формация вероятно ще включва Деян Димов, Хубенов, Киров и Кирилов, но когато контузаният доскоро Любо Иванов възвърне формата си, един от четиримата ще седи на пейката до наставника. Особено в мачовете у дома.

"Дунав" изглежда най - уязвим в нападателен план, където Миронов твърдо залага на тандема Румен Шанкулов - Деян Велков. Уязвим, защото единствената смислена алтернатива в атака е бързоногият Владимир Каптиев. Не дай боже, ако някой от титулярите в авангарда се контузи, пред Миронов ще се отворят доста безсънни нощи. Може би затова трябва да се мисли за привличане на още един нападател, но броени дни преди старта на първенството едва ли съществува вариант за избор на качествен човек.

Малко странна е и ситуацията в защита. Там Миронов сглоби двойка централни защитници от Ангел Ганев и Стефан Крачунов, а даде бековете на Цирков и Комитов. Четиримата са добри футболисти и момчета с характер, но си личи, ме синхронът между тях все още липсва. Крачунов продължава да играе твърдичко и рисковано, като дежурният му номер е да получава жълти картони в почти всеки мач.

Находката в тази зона може да се окаже младият Борислав Джарналиев. Той разполага с физика на централен защитник, но трябва да работи много за повратливост и избор на правилна позиция. Същото важи иза стопера на скамейката Дамян Дамянов, който страда от очевидни проблеми с линейната бързина. Оставен сам и с топка зад гърба си, Дамян трудно може да догони чевръст нападател.

Всъщност, Миронов знае най - добре на кого да разчита. Проблемът пред него на първо време ще е мотивацията на футболистите. Повечето от тях са толкова опитни, че едва ли трябва да бъдат навивани на пружинка преди мача със "Свиленград". Трите точки в този двубой ще са много важни - първо, ще успокоят отбора, а после ще му прелеят самочувствие за срещите извън Русе.

Източник: в. "Утро"

Още по темата: общо новини по темата: 17
31.07.2009
30.07.2009
27.07.2009
27.07.2009
24.07.2009
24.07.2009
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Русе е домакин на държавния турнир по скокове на батут "Купа Северна България"
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Джокович: Спечелих достатъчно, за да нахраня цяла Сърбия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: