Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (2)
Състезатели на клуб "Калагия" с 34 медала от държавно първенство
Автор: Екип Ruse24.bg 09:36 / 13.10.2009Коментари (0)303
С 34 медала се завърнаха от Държавното първенство по УШУ в Димитровград състезателите от клуб „Калагия". Русенските участници се конкурираха със свои връстници от Бургас, Варна, Пловдив, София. 14 златни, 9 сребърни и 11 бронзови медала спечелиха русенци в различните категории и възрастови групи. Те се бориха в дисциплините чанчуан, сабя, меч, тояга, традиционни форми шаолин чуан, с шаолински меч, тайчи чуан, тайчи сабя, тайчи меч и други характерни китайски стилове в УШУ.

Сред отличените с най-много медали са: Иван Десков - четири златни медала в дисциплините шаолински меч, шаолин чуан, тайчи меч, тайчичуан и бронзов за традиционен тайчи, Искра Бонева се прибра с един златен по шаолинчуан, три сребърни за шаолински меч, състезателен тайчичуан и състезателен меч и два бронзови медала за традиционен тайчичуан и традиционна тайчи сабя, Велизара Светлозарова получи сребърен медал за шаолин чуан и бронзов за шаолински меч. Най-възрастният състезател Андриан Кълчишков получи златен медал за традиционен тайчичуан и сребърен медал за тайчи сабя. Божидар Георгиев има златни медали по шаолин чуан и шаолински меч и бронзов за тояга, Иван Иванов има златни за шаолин чуан и шаолински меч и бронзов за сабя, Михаела Манолова има златни за шаолин чуан и шаолински меч, Светла Бонева има златен за шаолин чуан, сребърен за тояга и бронзов за сабя, , Яница Александрова - златен за тояга и сребърен за шаолин чуан и др. Със сребърни и бронзови медали се прибраха Пламен Ангелов, Дарио Крус, Биляна Емилова, Александър Тошков, Радослав Илиев, Лора Димитрова, Гергана Маркова и Цветан Минков.

Ръководителката на клуб „Калагия" Мария Неделчева бе главен съдия на състезанията по традиционни стилове. От тук нататък състезателите от „Калагия" ще се готвят за Европейското първенство, което ще се проведе през март 2010 в Анталия.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Русе е домакин на държавния турнир по скокове на батут "Купа Северна България"
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Джокович: Спечелих достатъчно, за да нахраня цяла Сърбия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: