Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Дунав падна от Лукойл Нефтохимик в дербито
Автор: Екип Ruse24.bg 09:11 / 07.12.2009Коментари (2)696
Шампионките от Лукойл Нефтохимик направиха най-хубавия подарък за своя старши треньор Петко Маринов, който получи званието почетен гражданин на Бургас часове преди дербито срещу Дунав, като спечелиха срещу явния фаворит за титлата с 84:83. По този начин домакините нанесоха и първо поражение на русенки от началото на сезона. Лукойл Нефтохимик започна колебливо двубоя в плен на напрежението и позволи на гостите да поведат с 20:14 след 10 минути игра. През втория период обаче бургазлийки коригираха действията си най-вече в нападение и се оттеглиха с точка аванс на почивката.

Силен трети период позволи на Лукойл Нефтохимик да се оттегли с още по-голям аванс от 7 точки, а в последната четвърт с разчетени действия шампионките съумяха да запазят своя аванс. Най-резултатна в тима на Петко Маринов бе шведката Фрида Айли с 26. 19 добави центъра Трейси Едуард, а по 16 - Анна Соколан и Татяна Лихтарович. Много силно в градивен план игра и капитанката Силвия Пеева.

За гостенките от Дунав Наталия Ануфриенка реализира 23 точки, но останалите в тима на Георги Божков не бяха на обичайното си ниво. Въпреки 19-те точки и 10 борби, Даниел Бъргин сбърка доста под коша на Лукойл, което се оказа и фатално за крайния изход на мача. Лукойл Нефтохимик остава лидер във временното класиране преди гостуването на Монтана след седмица.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Пътуване до Румъния, мач, обратно до България, после до Бургас - умората е много по- голяма и нормално да им повлияе. Загуба с 1 точка, нищо фатално не се е случило.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Джокович: Спечелих достатъчно, за да нахраня цяла Сърбия
Почина легендата Тото Скилачи
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: