Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Русенски треньор оглави поредния протест в щангите
Автор: Екип Ruse24.bg 09:31 / 18.12.2009Коментари (0)276
Световният шампион Златан Ванев, който в момента е треньор в Спортното училище в Русе, оглави поредния протест срещу оглавяваното от Антон Коджабашев ръководство на българската федерация по вдигане на тежести.

Опозицията, към която до момента са се присъединили 28 клуба от страната, настоява за отнемане на лиценза на настоящата федерация и за създаване на нова такава. Това според тях е единствения начин за спасяване на спорта с най-голям принос от олимпийски игри, световни и европейски първенства в историята на българския спорт.

На специална пресконференция Ванев подчерта, че не се бори за власт. По думите му, ако се реализира тяхното предложение, за президент на федерацията ще бъде издигнат бизнесменът Георги Иванов - шеф на фирма Екоклима. „Няма да можем да направим промени на Общо събрание, тъй като почти всички решения според устава трябва да се взимат с 3/4 от гласовете на членовете на федерацията, а не на присъстващите. Това означава, че настоящото ръководство ще бъде завинаги начело", каза още Ванев. Той допълни, че единственото, което желае, е да работи като треньор и състезателите му да носят медали на България.

„В момента работя в клуб в Русе, в който тренират 25 деца и едни от най-добрите ни състезатели. Този клуб обаче не се допуска до участие в държавните първенства, въпреки че платих членския внос по банков път(защото във федерацията не искаха да вземат парите) и имам налице всички документи. Отговорено ми бе, че не съм подал молба за разглеждане на документите. Това просто е смешно", изтъкна Ванев.
На пресконференцията присъстваха още най-добрият ни треньор за всички времена Иван Абаджиев и бившият президент на федерацията Андон Николов.

Източник: ruse-news.com







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Джокович: Спечелих достатъчно, за да нахраня цяла Сърбия
Почина легендата Тото Скилачи
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: