Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Дунав би Лукойл и дръпна в битката за първото място
Автор: Екип Ruse24.bg 09:52 / 16.02.2010Коментари (7)949
© Ruse24.bg
Дунав Еконт се приближи максимално до спечелване на редовния сезон в женската НБЛ след като спечели дербито срещу основния кандидат за титлата Лукойл Нефтохимик с 83-73. Това бе 11-та победа за русенки от общо 13 изиграни кръга. Момичетата на старши треньора Георги Божков имат с една победа повече от съперника, а в мачовете помежду си вече имат преднина от плюс 30 точки. Това означава, че ако не загубят нито една от останалите си 6 срещи с другите отбори, Дунав Еконт могат да си позволят да паднат до 30 точки в ответния мач в Бургас - последен преди плейофите. Първото място в редовния сезон гарантира домакинско предимство във всички плейофни серии за сезон 2009/10.

Интересното в тази среща бе, че гостенките от Бургас загубиха само една от всичките четири части. Но и това не им стигна да победят, а през по-голяма част от двубоя Дунав Еконт имаха двуцифрен точков аванс. На моменти преднината на домакините им достигаше 16 точки, въпреки че състезателките на Лукойл Нефтохимик всячески се опитваха да съкратят разликата и се върнат в мача.

Лукойл Нефтохимик започна много добре първата четвърт и най-вече благодарение на Анджела Тисдейл и Фрида Айли. Десетката завърши само при 27-24 за бургазлийки, а Даниела Петева бе тази, която не позволи те да водят и с повече.

Именно Петева стартира втората част с поредна тройка, а в следващите 6 минути баскетболистките на Лукойл Нефтохимик реализираха само 5 точки срещу 17 за Дунав Еконт. Така още в 16-та минута русенки поведоха с 44-32 и оттук до края на срещата не позволиха гостенките да се приближат на повече от 8 точки разлика. На почивката Дунав Еконт имаше отбелязани 50 точки срещу 36 за Лукойл Нефтохимик. Във втората четвърт русенки победиха с цели 17 точки разлика - 26-9.

Още в първата минута след почивката Зорница Костова вкара два наказателни удара за 52-36 - най-високата преднина за Дунав Еконт от началото на срещата. Състезателките на Петко Маринов успяха да намалят наполовина изоставането си в последната минута на тази трета четвърт, но кош на добре включилата се Христина Минкова оформи 69-59 точно 10 минути преди финалната сирена.

Два поредни коша на Даниела Петева позволиха на Дунав Еконт отново да дръпне със 16 точки разлика в 33-та минута от срещата - 77-61, а оттук до края на мача не се случи нищо по-различно с изключение на двете дисквалифициращи нарушения на Анджела Тисдейл и Наталия Ануфриенка. Двете чужденки се спречкаха и влязоха под душа по-рано от сотаналите си съотборнички.

Петева бе най-резултатна за победителките с 23 точки, от които 5 тройки. Зорница Костова добави 17, а Даниел Бъргин 10 точки и 7 борби.

За гостенките Анджела Тисдейл завърши с рекордните си за сезона 29 точки, а Фрида Айли добави 18 и 7 борби. Вера Переостийска хвана 10 овладени топки, но остана само с 8 отбелязани точки. Разочарова и Тацяна Лихтарович, която завърши само със 6 точки. Сравнително добре като резерва се включи Мария Цанкова - 5 точки и 4 борби за 17 минути игра.

В неделя Лукойл Нефтохимик приема Монтана 2003 с надеждата за реванш за допуснатата загуба на полуфинал от турнира за купата на България. Дунав Еконт пък за последен път през редовния сезон ще се представи на софийска публика ден по-късно, когато на 21 февруари е гост на Славия.

Източник: bulgarianbasket.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Браво бе, хубава победа за отбора а тук се лее помия. Какво ли щеше да бъде при една загуба? Я се вземете малко в ръце.
0
 
 
ОТНОВО ПОБЕДА,А КРИТИКАРИТЕ МЪЛЧАТ.....БОЖЕЕЕ,КАКВА СКУКА:) Нещо за качеството на влакната на фенските рекламни екипи,нещо за Падалски.....,няма ли?
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Джокович: Спечелих достатъчно, за да нахраня цяла Сърбия
Почина легендата Тото Скилачи
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: