Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Волейболният дунав падна с 0:3 от УНСС
Автор: Екип Ruse24.bg 12:42 / 21.02.2010Коментари (0)435
© Ruse24.bg
София) записа първата си победа пред собствена публика. Икономистите се наложиха убедително с 3:0 (25:22, 25:21, 25:23) срещу отбора на Дунав (Русе).

Домакините изиграха отличен мач и доминираха от самото начало благодарение на бързата си и комбинативна игра в нападение и стабилния начален удар. УНСС бързо натрупа разлика от 4-5 точки, която поддържаше до края на първия гейм, завършил при резултат 25:22. Гостите от Русе демонстрираха сериозни затруднения в посрещането на началния удар и от там в организацията на играта си в нападение, като допуснаха множество лични грешки.

Втората част беше идентична с първата, като отборът-домакин доминираше в играта през центъра, където Иван Ковачев и Светозар Димов преодоляваха без проблеми блокадата на гостите. От отбора на Дунав интригата поддържаше единствено нападението на Цанко Цанков и отлично включилият се на мястото на Дамян Петров посрещач Ангел Павлов. Икономистите затвориха втория гейм с 25:21 след успех в две дълги разигравания, в които всеки от отборите имаше възможност по три пъти да постигне точка.

В третия гейм гостите излязоха обезверени и домакините набързо поведоха с 14:8 след отличен начален удар и защита. В този момент си пролича липсата на концентрация и опит в младите състезатели на домакините, които много наивно с грешки в посрещане и подаване позволиха на гостите да се върнат в мача след серия от 5 безответни точки. Второто техническо посрещане дойде при 16:14 за УНСС. Последваха колебания в отиграването на крайните нападатели на домакините и отлична блокада на отбора от Русе, който поведе при 19:20. Все пак, Икономистите успяха да затворят и този гейм в своя полза и да победят с 3:0 гейма.

За УНСС най-добри бяха Иван Ковачев с 16 точки (1 ас, 11 атаки, 4 блокади), Йордан Василев с 14 точки (1 ас, 12 атаки, 1 блокада) и разпределителят Димитър Стаменов. От Дунав се изявиха Цанко Цанков с 18 точки и Ангел Павлов с 12 точки.

Воденият от Петър Иванов студентски отбор, който е дебютант във Висшата лига, заема четвъртото място във временното класиране и показа, че има потенциал да се бори за място в призовата тройка на предстоящия финален турнир в Каварна.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Джокович: Спечелих достатъчно, за да нахраня цяла Сърбия
Почина легендата Тото Скилачи
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: