Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Дунав победи Монтана в повторение на финала за Купата
Автор: Екип Ruse24.bg 10:18 / 01.03.2010Коментари (0)635
© Ruse24.bg
Отборът на Дунав Еконт спечели важна победа в поредния кръг от женската НБЛ. Русенки постигнаха успех като гост на един от коравите тимове в лигата - Монтана 2003, в повторение на финала за Купата на България. Дунав спечели с 91-76, но разликата стана в последната част, като преди това домакините имаха дори и шансове за успех. Така почти сигурно носителките на Купата ще са първи след редовния сезон, тъй като единственото оставащо по-трудно гостуване е на Лукойл Нефтохимик, но за да ги изместят от първото място, бургазлийки ще трябва да ги победят с 31 точки, което ще е трудно постижимо.

До средата на първата част Монтана водеше, но дотогава срещата бе слабо резултатна и домакините бяха напред с 6-2. Тогава Дунав вкара 8 поредни точки и поведе за първи път в мача, като до края на първата част русенки имаха аванс и тя завърши 21-18.

През втората част Дунав игра по-добре и по средата й разликата стана двуцифрена, 22-32. Авансът стигна и до 12 точки, но тогава Монтана заигра също добре и малко преди края на полувремето свалиха до 6 точки. Първите 20 минути завършиха 36-43 и така интригата се запази и за след паузата.

И след почивката гостите от Русе успяха отново да увеличат преднината си до над 10 точки - а именно 11, 36-47 в 21-та минута. Монтанки обаче съвсем не се предадоха и постепенно започнаха да намаляват разликата. Така по средата на частта резултата вече бе 50-51, а минута и половина след това с тройка на Зоя Станоева Монтана отново поведе, 55-53. След още четири точки разликата дори стигна до 6, но само за минута Дунав успя да изравни. В края на третата част Ивелина Вранчева вкара тройка, която даде аванс от 64-61 за Монтана 2003 преди последните десет минути.

В първите три минути на последната част домакините все още водеха, но не успяха да вземат голям аванс. 7 минути преди края на мача Монтана поведе със 71-70, но след това Дунав вкара 15 поредни точки за 5 минути, в които домакините не отбелязаха нито кош. Серията бе прекъсната от тройка на Надежда Симеонова, но просто за повече вече бе прекалено късно и така Дунав се поздрави с поредна победа в първенството.

Наталия Топалова стана най-резултатна за победителките в този мач с 22 точки. 18 точки вкара Елена Йоловска, а с 16 и 8 борби пък приключи Зорница Костова.

Поредно силно представяне за Монтана 2003 записа Агнеса Дойчинова. Ветеранката успя да направи дабъл дабъл - 23 точки и 15 борби. Жанета Жельова завърши с 16 точки и 8 борби, а Ивелина Вранчева вкара 14 точки.

Следващия мач за Дунав Еконт ще е следващата събота, като тимът ще гостува в Перник на Миньор. Монтана 2003 пък ще пътува до София за мач със Славия в петък, 5 март.

Източник: bulgarianbasket.com







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Джокович: Спечелих достатъчно, за да нахраня цяла Сърбия
Почина легендата Тото Скилачи
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: