Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
9 клуба заклеймиха съветниците, гласували спортния бюджет
Автор: Екип Ruse24.bg 10:27 / 04.03.2010Коментари (0)727
© Ruse24.bg
Русенските клубове, които развиват индивидуални спортове, и волейболен клуб "Дунав", приеха вчера декларация - протест срещу решението на общинските съветници за разпределение на спортния бюджет на Русе през 2010 година. На срещата присъстваха представители на бадминтона, на двата клуба по джудо, на каратето, на бокса в клубовете "Русе", на кану - каяка, академичното гребане, спортната стрелба, волейбола.

Шефът на клуба по кану - каяк Тодор Бонев даде старт на сбирката. Той веднага побърза да уточни, че няма нищо против футбола и женския баскетбол, но подчерта, че това са професионални структури, които развиват и стопанска дейност. "Индивидуалните спортове са с далеч по - голям принос за имиджа на Русе", каза той. И попита защо общинските съветници не се съобразяват с гласуваната от тях наредба за критериите при определяне на парите за клубовете с оглед техните резултати. И уточни, че по принцип общината въобще не е длъжна да финансира спорта.

"Терминът не е "финансиране", а "спонсориране". Замислено е хитро", вметна изпълнителният директор на боксов клуб "Русе" Илия Сяров, който поиска от общината да предостави публичен отчет за изхарчените през 2009 година пари от спортния бюджет. "Настоявам за разбивки по всички пера", каза Сяров, като оприличи тазгодишната благословия за програма "Спорт" от съветниците по следния начин: "На едните им поставиха животоспасяващи инжекции, а на други - болкоуспокояващи", като имаше предвид, че 20 клуба извън баскетбола и футбола ще трябва да си преразпределят 90 000 лева. "В нашия случай се дават пари за нещо, което трябвало да се свърши, а не, че е свършено", отбеляза шефът на клуба по карате "Русе" Румен Калинов. Калинов настоя: "Нека приоритетно финансираните спортове да бъдат така добри приоритетно да предоставят на обществеността своите отчети за похарчени пари". Главният треньор на клуба по бадминтон "Русе" Стефан Христов изрази учудване от решението на общинските съветници. "Излиза, че нашите хора мислят повече за американските спортисти в Русе, отколкото за русенските деца!"

Основното в приетата до общинските съветници декларация бе възмущението по повод "политическите игри" в местния парламент. В нея се възразява и срещу незачетената позиция на общинската спортна комисия. В заключени есе казва, че представителите на индивидуалните спортове ще защитават оттук нататък своите права с голяма решимост.

Сбирката вчера послужи още като база за работа по възстановяване на Сдружението на клубните председатели. "Така ще бъдем по - силни и никой няма да се подиграва с нас", каза Тодор Бонев.

Източник: в. "Утро"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Джокович: Спечелих достатъчно, за да нахраня цяла Сърбия
Почина легендата Тото Скилачи
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: