Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Даниела Петева – баскетболистка Номер 1 за февруари
Автор: Екип Ruse24.bg 14:12 / 08.03.2010Коментари (0)280
© Ruse24.bg
Състезателката на Дунав Русе Даниела Петева е първата носителка на приза баскетболистка Номер 1 на месеца в анкетата на Пресклуб България и BulgarianBasket.com, като заслужи отличието за февруари. 20-годишната баскетболистка прави изключително силен сезон и се превърна не само в любимка на русенската публика, но и играе важна роля в схемата на треньора Георги Божков. Русенката има този сезон 29 изиграни срещи за Дунав Еконт с коефициент 14,7 и допринесе особено много отборът й да спечели първата Купа на страната.

„Благодаря за наградата. Това означава много за мен. Разбира се зависи и от моя треньор, който ми дава шанс за изява. Мисля, че трябва да продължавам да го радвам - него и отбора. Нашата цел не е само добро представяне, а и титлата на България. Вече пет години съм този клуб. Към всички отбори гледаме с респект. Трябва да уважаваме съперника и може би затова ги побеждаваме така. Както всеки играч иска да е на високо ниво, така и аз. В момента мисля, че тимът ни е най-добрият в България. Уча се опитните в състава", коментира Даниела Петева.

Тя заслужи и похвалите на треньора Георги Божков: „В спорта, случайни неща не се случват. Даниела тренира по изключителен начин. Сериозна и концентрирана е във всяка тренировка. Тогава идват резултатите, а те идват доста рано за нея, защото тя е от малкото момичета на тази възраст, която има решаваща роля в тима си. Сигурен съм, че ще е важна част и от националния тим. Сигурно за нея ще е голяма мотивация сега да седи до такъв баскетболист като Аарън Харпър."

За амбициите на Дунав в шампионата на страната Божков заяви: „Тази година има два тима с малко повече възможности, откъснали се малко от другите. Смятам, че ще има тежки полуфинали и който ги изиграе по най-добрия начин, то ще има шанс и на самия финал. Има сериозна конкуренция и тя не ти дава възможност да се отпуснеш."


Източник: bulgarianbasket.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Джокович: Спечелих достатъчно, за да нахраня цяла Сърбия
Почина легендата Тото Скилачи
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: