Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Дунав разгроми Монтана в последния мач от сезона
Автор: Екип Ruse24.bg 09:43 / 01.04.2010Коментари (0)612
След много резултатна игра и победа със 104-80 над Монтана 2003, Дунав Еконт спечели първото място в редовния сезон на Националната женска лига. Русенки имаха надмощие през цялото време на срещата и победата им не постави никакви съмнения на всички зрители, дошли да видят последното за редовния сезон представление на своите любимки.

Още на почивката момичетата на Георги Божков имаха натрупана преднина от 15 точки, която през вторите 20 минути не само успяха да задържат, ами и да увеличат до крайните плюс 24 в тяхна полза. Това бе пети успех на Дунав Еконт над Монтана 2003 през този сезон. Четири пъти русенки биха съперничките си в шампионата, а веднъж победиха и във финала за купата на страната в Стара Загора.

Победата гарантира домакинско предимство във всичките серии в плейофите на страната за отбора на Дунав Еконт. Този факт ги прави основен фаворит за титлата, тъй като те все още нямат загубена среща пред собствена публика през годината.

Отлично за домакините се представи Зорница Костова, която не сбърка в нито една от четирите си стрелби от тройката, вкара общо 18 точки, добави 7 асистенции и се отчете с най-висок коефициент от 26. Даниел Бъргин отбеляза 17 точки и хвана 7 борби, а Наталия Топалова завърши с 19 точки, 4 борби и 2 асистенции.

Две баскетболистки на гостенките вкараха по 16 точки - Агнеса Дойчинова и Цветомила Петрова, докато други две добавиха по 15 - Ивелина Вранчева и Румяна Николовска.

Отборът на Дунав Еконт ще пропусне заедно с Лукойл Нефтохимик първия кръг от плейофите и ще се включи чак на етап полуфинали. Там техен съперник ще бъде победителят от серията Монтана 2003-Славия, която започва на 11 април с първия мач в Монтана. Играе се до две победи от три срещи.

Източник: bulgarianbasket.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Джокович: Спечелих достатъчно, за да нахраня цяла Сърбия
Почина легендата Тото Скилачи
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: