Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Женският национален отбор по баскетбол с победа над Унгария
Автор: Екип Ruse24.bg 16:54 / 06.08.2010Коментари (0)549
© Ruse24.bg
Националният отбор на България за жени победи Унгария във втория си мач от квалификациите за Европейското първенство през 2011 година. В много интересен мач българските баскетболистки играха добре в защита и успяха да надвият противника с 68-57. Така те вече имат победа и загуба, а лидер в група С е Турция с 2 победи. В следващия кръг, на 8-ми август (неделя) от 21.00 часа, България ще гостува на отбора на Черна гора, гонейки ценна победа.

Българските баскетболистки започнаха много добре - с две поредни тройки на Доника Ходжис и Даниела Петева, които дадоха преднина на тима. Гостенките успяха да върнат 4 точки за 6-4, а в следващите минути отборите не реализираха много кошове, като в средата на първата част резултатът беше 8-4 в полза на България. Играта продължи да е равностойна, а като малката разлика се запази, но след серия за отбора Унгария той поведе при 15-14. До края на първите 10 минути тимовете си размениха по още един кош и така се стигна до 17-16.

Втората четвърт започна с тройка на Екатерина Димитрова, последвана от кош на Жаклин Златанова и така България отново излезе напред при 21-17. Унгарките отговориха с нови 4 точки - 21-21, а мачът се очертаваше да бъде истинско дерби. 5 минути преди почивката Златанова наниза 4 точки и изведе България напред при 28-25. В следващите 3 минути бе отбелязана само една точка, а малко преди края на полувремето България водеше с 30-26. След 20 минути игра на терена разликата от 4 точки се запази за 32-28. За България силно полувреме изиграха Жаклин Златанова с 11 точки и Доника Ходжис, която записа 7. И двете баскетболистки овладяха по 3 борби.

Третата част започна с кош за България, но противникът отвърна с 8 поредни точки и резултатът беше изравнен при 36-36. Темпото се запази, а резултатът продължи да се движи с много малка разлика. След поредно равенство при 40-40 българките вкараха 4 точки и излязоха напред, но тройка за Унгария отново намали изоставането на отбора само на точка - 44-43 след края на десетата.

След кош за унгарките в началото на решителната част Златанова вкара наказателен удар и така таблото в зала "Дунав" отново показваше равенство - 45-45. Нови тройки на Ходжис и Зоя Станоева изведоха отбора напред, а след като противникът върна 4 точки България водеше с 2 - 51-49. Последва "суша" и за двата тима, след което те си размениха по няколко точки за 55-51 в полза на България, а времето до края вече беше по-малко от 3 минути. До края на срещата националките ни показаха добра игра в защита и бяха концентрирани, запазвайки преднината си. С хладнокръвна игра въпреки опитите на противника за обрат те доведоха нещата до крайното 68-57 в своя полза.

За победителките най-резултатна беше Доника Ходжис, която вкара 27 точки и добави по 3 борби и асистенции. Добро включване направи и Жаклин Златанова, която реализира 17 точки и 5 борби, като споменатите състезателки бяха много добри от наказателната линия - общо 21/23.

За Унгария Жофия Федвернек записа 14 точки в актива си. Дора Хорти добави дабъл дабъл от по 10 точки и борби, а Тияна Кривачевич завърши с 11 точки и 6 овладени топки.

Източник: bgbasket.com







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Джокович: Спечелих достатъчно, за да нахраня цяла Сърбия
Почина легендата Тото Скилачи
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: