Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Звезди издадоха тайните си за Коледа
Автор: Екип Ruse24.bg 14:05 / 23.12.2023Коментари (0)1578
©
Аз винаги експериментирам! Сега съм направил едни сарми, които са малко по-различни  с ориз басмати, вътре има сушени домати, каперси, малко кимчи, сложих и пекан.

Гледам да разнообразявам реда, да не са съвсем един и същи нещата на коледната трапеза“, издаде кулинарните си тайни шеф Кустев. Топготвачът се хвали със сериозен репертоар от рецепти и идеи, но по празниците Кустев уважава традициите, с щипка креативност.

"Празнувам по традиционния български начин с постното на Бъдни вечер, мазното на Коледа било то пуйка, пиле, свинско, какаото и да е месо“, разказа Кустев.

Въпреки оригиналността на готвача в сърцето му за Коледа найлюбими са му традиционните неща.

"На Бъдни вечер любима ми е питката. Хубаво е с нея да има нещо да се топне“, призна си той. Софиянецът, който е готвил за политици от ранга на турския президент Реджеп Ердоган, Маргарет Тачер и за звезди от шоубизнеса като Брад Пит, не ощетява и семейството си от кулинарните изкушения.

"Преди майка, като беше жива, тя приготвяше трапезата, но сега ми се налага аз да я приготвям“, откровеничи готвачът. Ала Кустев не е единственият с козове в ръкава.

"Този път съм намислила да изненадам цялото семейство с една рецепта за постен десерт, какъвто не бях срещала досега - тя ми е подарък от близки на сърцето ми духовни сестри нямам търпение да видя, дали ще се получи. На страницата ми във фейсбук, както и в профила ми в инстаграм ще поместя видео, в което ще покажа как се прави този любопитен десерт, подходящ за коледната трапеза“, откровеничи Мира Добрева. Любимата персона на малкия екран също предпочита да прекарва празниците по традиционен начин, но с щипка вкус.

"Както обикновено, на Коледа ще бъдем у дома цялото семейство. В приготвянето на празничната трапеза винаги ми помагат моята майка и дъщеря ми - Лори има невероятен усет за изискани и много вкусни ястия, аз съм по-добра в декорацията“, разказа тя.

Синеоката красавица Диляна Попова пък тази година ще разчупи нещата и ще експериментира с нещо ново. Актрисата заяви че тази Бъдни вечер не тя ще сготви вкуснотиите за трапезата ами специален център-ресторант за приготвяне на здравословни природосъобразни растителни храни. Попова призна, че за самата нея е по-важно да има "пълноценно време“ с любимите си хора, отколкото цял ден да бърка манджи, пише "България Днес“.

Менюто включва крем супа от тиква с цели листа спанак, традиционна боб чорба и автентични вкусове като зелеви сарми и лозови сарми. Разнообразието се допълва с пълнени сушени чушки с ориз и боб, както и с неповторимия вкус на питка с дрянова пъпка, тиквеник и туршия. Изисканото меню за Бъдни вечер е приготвено изцяло без концентрирани мазнини и млечни продукти, изцяло по здравословна система.

Още по темата: общо новини по темата: 5929
31.10.2024 »
30.10.2024 »
23.10.2024 »
16.10.2024 »
13.10.2024 »
01.10.2024 »
предишна страница [ 1/989 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: