Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Григор Димитров: Свършил съм много работа в ментален аспект
Автор: Георги Куситасев 16:57 / 02.07.2024Коментари (0)326
© FB: Wimbledon
Григор Димитров се класира вчера за втори кръг на Откритото първенство на Великобритания по тенис при мъжете - "Уимбълдън" след успех с 3:0 сета над 56-ия в света Душан Лайович от Сърбия.

В третата част българинът навакса пасив от 1:4, за да стигне до чист успех и да си осигури двубой с талант номер 1 на Азия във втората фаза.

Григор, никога не е лесно в първия кръг на турнир от Шлема, но ти се справи в 3 сета. Какво мислиш за нивото си?

Не знам. Вече съм тук от доста време и беше страхотно най-после да изляза на корта. Винаги си нервен, когато стартираш турнира в понеделник. Обикновено харесвам това чувство, но понякога нервите са в повече, отколкото ми се иска, а положението беше точно такова през днешната сутрин. Имах пеперуди в стомаха и дори в един момент малко се съмнявах в себе си, но това е нормално. Точно тогава идва ролята на менталната сила, а аз съм свършил много работа в това отношение, на която мога да разчитам и сега е времето да се състезавам, опитвайки се да мина през мача по възможно най-добрия начин. Днес направих много силни първи два сета, след което в третия сет имах известни проблеми в лакътя си и затова взех хапче, за да съм сигурен, че ще издържа, ако ми се наложи да разигравам повече. Наистина съм щастлив, че спечелих в последователни сетове. Точно това щях да те попитам.

В третия сет губеше с 1:4, а след това също трябваше да спасяв

Grigor Dimitrov Wimbledon 2024 R1 - Court Interview from archibal on Vimeo.

аш точки за пробив. Колко доволен си от факта, че съумя да спечелиш с 3:0?


На трева трябва да си готов за всяка една точка. Казвах си, че играя добре и разчитах отлично неговия сервис. Просто исках да се уверя, че правя точните неща на корта. Понякога нещата ти се изплъзват, неизбежно е. За играч с еднорък бекхенд е малко по-трудно, защото трябва да се движиш повече и да стоиш много по-ниско сравнение с позицията ти на всяка една друга настилка. Понякога трябва да намериш алтернативи, когато тялото ти не се чувства по най-добрия възможен начин и днес съумях да запазя спокойствие, като се абстрахирах от мислите за лакътя, а вместо това мислех как да удрям топката и точно това направи разликата.

Това е твоето 14-то участие на Уимбълдън, така че определено имаш опит. В момента си номер 10 в света. Можем ли да кажем, че остаравяш като хубавото вино?

Никога не съм опитвал алкохол, но бих се съгласи с теб, щом го казваш. Това не е съвпадение, защото и преди съм бил в тази позиция. Напоследък често получавам този въпрос и просто ще кажа, че през годините съм полагал много труд и просто няма как да знаеш кога всичко това ще даде нужния резултат. Благодарен съм с мястото, на което се намирам в момента и оценявам всеки един мач, независимо дали печеля или губя. Истината, е че загубите болят много повече отпреди 10 години и никак не искам да губя. Боря се, колкото мога и правя нещата по най-добрия възможен за себе си начин. Нямам никакви съжаления. Дали ще съм на 33, 35 или 37, то бих бил щастлив да играя за себе си и тази публика, ако все още се наслаждавам на играта и се чувствам достатъчно добре физически.
Още по темата: общо новини по темата: 248
03.07.2024
03.07.2024
03.07.2024
02.07.2024
02.07.2024
29.06.2024
предишна страница [ 1/42 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров няма да играе днес на Уимбълдън
Букмейкърите предвиждат лесна победа на Григор Димитров днес
Григор Димитров търси нова крачка към титлата на Уимбълдън днес
Уникално! Нов световен рекорд в тениса записа 20-годишен на Уимбълдън
Букмейкърите вярват, че турците са обречени срещу Австрия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: