Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (4)
Даниел Дуков: L'Etape България от Tour de France е състезание, насочено към аматьорите
Автор: Георги Иванов 10:15 / 24.07.2024Коментари (0)933
©
L'Etape България от Tour de France е състезание, насочено към аматьорите и феновете на шосейното колоездене. Пренасяме духа на Tour de France в нашата страна. Това каза Даниел Дуков – управител на Спортен клуб "Спорт за всички – София в Европа“ и организатор на L'Etape България от Tour de France, в предаването "Денят на фокус“ на Радио "Фокус“.

Състезанието се провежда за втора поредна година, отново в региона на Велинград. "Тази територия отговаря на изискванията на нашите партньори от A.S.O., които са нашите лицензодържатели. Преди да обявим къде ще бъде състезанието, ние трябваше да предложим маршрути и варианти. Те много харесаха този регион, защото има уникални условия за колоездене. Пътищата са съвсем нови и много добре направени, отговарят на тези изисквания. Велинград и регионът са Средните Родопи, където има уникални гледки и места, които са сравними с Швейцария, Австрия, Италия“, обясни организаторът на състезанието.

Миналата година в L'Etape България от Tour de France са се включили повече от 700 участници. Сега организаторите очакват те да надхвърлят 1000. Интересът към събитието по думите на Даниел Дуков е голям.

Състезанието стартира в 15:00 часа на 26 юли от центъра на Велинград. "Там сме изградили Tour de France Village, където ще има доста активности през съботния ден. Нашите кандидат-участници, които не са успели да направят своята регистрация за участие в състезанието до момента, могат да го направят на място“, обясни той.

Участниците могат да избират между две трасета. Малката обиколка е по 57-километрово трасе, а голямата – по 102-километрово. "По 57-километровото трасе могат да се включат и по-малки участници, от 17-годишна възраст. Няма ограничения за велосипеда. При 102-километровата дистанция трябва да са със шосейни велосипеди, тя е малко по-дълга и по-трудна. В съботния ден вечерта в центъра на града стартира детско каране. Там ще има четири категории участници. Семействата, които желаят да усетят атмосферата на Tour de France, могат да го направят в семейното каране, което ще бъде в рамките на града с дистанция 5 км. То няма да има състезателен характер, ще бъде като велошествие в града“, разказа още организаторът.

Каузата на L'Etape България от Tour de France тази година е събирането на средства за закупуване на спортна количка за човек със специални нужди.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Легенда на Ливърпул почина на 86-годишна възраст
Германия е огромен фаворит на букмейкърите срещу Унгария, но статистиката показва друго
Тайлър Фриц отново се превърна в черна котка за Григор Димитров
Феноменално завръщане на Александър Везенков за Олимпиакос
Подобрилата световния рекорд на Стефка Костадинова с нова победа със слаб резултат
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: