Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Катаджиите се качват на чисто нови джипове първо поколение
Автор: Екип Ruse24.bg 12:41 / 15.08.2024Коментари (3)944
Днес вътрешният министър връчи ключовете на още 90 автомобила Skoda Kodiaq (първо поколение) с висока проходимост, предназначени за пътна полиция. 6 от тях ще бъдат за ОД МВР Пловдив. На кратката церемония министър Калин Стоянов подчерта, че независимо от множеството критици на МВР, ръководството на ведомството продължава да следва заложените си приоритети, един от които е да осигури на служителите си техническите средства за изпълнение на техните преки задължения. Доказателство за това е и днешното събитие, на което пътните полицаи от областните дирекции и СДВР получават ключовете на 90 скоростни автомобила.

"Това е още една малка крачка в битката, която водим с пътния травматизъм. Убеден съм, че с подобни малки, но сигурни крачки, ние ще излезем победителите в тази битка“. Той припомни, че става въпрос за обществена поръчка, по която следва да се доставят общо 467 автомобил.

Тя е обособена в три позиции- 35 високоскоростни, които колегите от Пътна полиция получиха, втората – 200 леки, част от които са вече доставени, и трета – тази от 227 автомобила, първите от които днес вече са факт“. Вътрешният министър подчерта, че това се случва независимо от тежките процедури и продължителния период от стартирането на поръчките до тяхната реализация.

Той заяви категорично, че няма да допусне прокрадването на недоброжелателно противопоставяне, защото усилията са насочени към обезпечаване с техника на всички колеги от структурите на ведомството.

"През следващите месеци ще бъдат получени и следващите подобни автомобили и те ще попълнят  автопарка и на други звена в МВР. Поздравявайки ги с днешния светъл християнски празник – Голяма Богородица, министър Стоянов се обърна към колегите си с пожелания да шофират безаварийно и отговорно.  

Директорът на ГДНП главен комисар Атанас Илков също не скри очакванията си, че оборудвани с новата техника, полицейските екипи ще имат още една допълнителна мотивация да работят ефективно за подобряване на пътната обстановка и предотвратяване на пътния травматизъм.  

Министър Стоянов внесе яснота и по журналистически питания, свързани с възникналия през вчерашния ден тежък инцидент в Банкя. "Със заповед до 24 часа е  задържана управителката на нелицензирания дом. Работим по досъдебно производство за престъпление -  палеж. Към него ще бъдат приобщени  материалите от извършените от институциите проверки“.

Вътрешният министър коментира, че е имало няколко проверки от страна на Агенцията за приходите и други институции в държавата, констатираните административни нарушения са внесени на прокуратурата. Образувана е  преписка, която е предадена на МВР преди две седмици и по която са изпълнени всички указания,  дадени от прокурора. "Тук е мястото да кажа, че кой да затвори дома, не е въпрос към МВР, уточни още министър Стоянов. 

Високопроходимите автомобили са марка  "Шкода Кодиак“, закупени са със средства от Фонд "Безопасност на движението“. Цената на поръчката 15 886 845 лв. без ДДС. В нея е заложена и 5-годишна пълна гаранция.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Чудесно.Сега да започнат да се вливат в движението по магистралата на смъртта през летния сезон да видят колко дебили неадекватни шофират както си знаят и могат.
0
 
 
Да са живи и здрави българските данъкоплатци, за "добре похарчените" им пари!
0
 
 
за какво са им и едно колело с една пластмасова щайга им стига-да си закарат камерата до храстите-всеки ден камикадзета по магистралата а патруките на сянка дебнат да е**ат
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Природни стихии
Първият учебен ден
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: