Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Иван Звездев каза коя е любимата му манджа
Автор: Екип Ruse24.bg 17:32 / 23.08.2024Коментари (0)973
©
Готвачът Иван Звездев ще приготви интерпретирана рецепта с разхвърляни чушки на фестивал в град Левски на 24 август, каза самият той. Фестивалът е посветен на пълнените чушки. "Тази година ще открия събитието с разхвърляни чушки. Слагат се чушки, кайма, лук на тиган, бърка се с подправки и за около 10 минути стават готови. Ще сложа и булгур. Бърз вариант на пълнените, просто тук са нарязани на ивици и се бърка, без заливка“, сподели тайната самият той пред "Телеграф“.

Празникът на пълнената чушка неслучайно се чества в Левски, тъй като местните много се гордеят с това, че там са били най-вкусните в цяла България. 

"Там има много хубави сортове, много са месести. Това събитие се случва за поредна година в центъра на града. Участват представители от цялата община с много рецепти, представят над 100 за традиционни ястия, но конкурсната програма си е за пълнените чушки. Едни от най-впечатляващите миналата година за мен бяха чушки под прикритие. Името е инспирирано от сериала“, разказва още Звездев. 

"Пълнени чушки с кайма, ориз, сос от кисело мляко и яйца – това е традиционната рецепта за там. Много е трудно да се оцени всичко, защото ястията са много интересни, но все има някой, който да се отличи малко повече“, допълва още топготвачът.

"Миналата година бяха превърнали една каруца в пещ и беше едно от най-впечатляващите неща. Имаше и чушки щрап - една автомобилна джанта, под която имаше много въглища, а върху нея тава с капак от тесто и така направиха зеленчуците на трап“, издава кулинарната звезда. Иван сподели, че всяка година е все по-интересно и колоритно и сега очаква още изненади. Самият той има своя любима рецепта за пълнене на този вид зеленчук.

"Пълнени камби с мед ми е фаворитът, но това е по-скоро туршия. Пак са пълнени, защото в тях се слагат парченца карфиол, моркови, целина, зелен домат, прави се саламура с мед. Остават се да ферментират и се претакат. От този край съм я "откраднал“, но тя е зимна рецепта“, обясни Иван Звездев.

Още по темата: общо новини по темата: 5929
31.10.2024 »
30.10.2024 »
23.10.2024 »
16.10.2024 »
13.10.2024 »
01.10.2024 »
предишна страница [ 1/989 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: