Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Дунав 8806 започнаха със загуба четвъртфиналната плейофна серия
Автор: Екип Ruse24.bg 10:45 / 24.03.2011Коментари (0)872
© Ruse24.bg
Баскетболистките на Дунав 8806 започнаха с домакинска загуба 70:77 четвъртфиналната плейофна серия с Берое 2007.

Без да омаловажаваме усилията на момичетата от Стара Загора, които изиграха най-силния си мач от началото на първенството, много по-трудно щяха да стигнат до крайния успех без помощта на съдиите Мирослав Томов и Ивайло Ресиловски и комисаря Николай Златев. Ако публиката, както винаги беше "шестия" играч на "Дунав", трите длъжностни лица бяха съответно шестия, седми и осмия играчи на "Берое". Под благосклонния поглед на комисаря двамата арбитри свиреха каквото и както си поискат. Почти след всяко докосване на русенска баскетболистка до противникова състезателка следваше сигнал за лично нарушение и обратно, брутални връхлитания на състезателки на "Берое", крачки, секунди и прочие оставаха извън полезрението на съдиите...
С малки изключения, почти през целия мач момичетата на Георги Божков не можаха да намерят верния ритъм, куцаше стрелбата, особено от зоната на 3-те точки, не бяха убедителни и в защита. В моментите, когато играта им "тръгваше", пък се намесваше съдийския тандем. На няколко пъти, точно когато русенки се намираха в подем, прекъсваха двубоя - заради "опасно" според тях поведение на публиката, като в същото време действията на президента на "Берое" оставаше извън полезрението им. Стигна се дори до там, че раздразнени от епитетите, с които зрителите започнаха да ги обсипват, поискаха от полицията да бъдат освободени първите редове!??

В редиците си отборът на гостенките имаше една невероятна Хуанита Уорд, която правеше всичко, каквото си поиска и която дунавки не успяха да обезвредят. Тя завърши мача с 31 точки, 17 спечелени борби и 7 асистенции, които и донесоха изключителния коефициент 57, най-високия в цялото първенство. За "Дунав" най-резултатна беше Шарел Алън с 20 точки. След тази загуба задачата на "Дунав" да продължи борбата за титлата става значително по-тежка. Русенските момичета трябва да дадат всичко от себе си за да могат да спечелят мача в петък в Стара Загора, за да могат да стигнат до трети мач.

Източник: ruse-news.com

Още по темата: общо новини по темата: 3
28.03.2011
21.03.2011
21.03.2011






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Джокович: Спечелих достатъчно, за да нахраня цяла Сърбия
Почина легендата Тото Скилачи
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: