Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (2)
Дунав 8806 надигра Монтана за бронзовите медали
Автор: Екип Ruse24.bg 09:53 / 16.04.2011Коментари (1)1479
© Ruse24.bg
Към Купата на България баскетболистките на Дунав 8806 прибавиха и бронзовите медали от първенството в Националната баскетболна лига за жени, след като победиха Монтана 2003 в третата решителна среща между двата тима.

Въпреки множеството проблеми, струпали се върху тях в последните дни, момичетата на Георги Божков показаха характер и заслужено се окичиха с медалите. Знаейки кадровите проблеми в русенския тим, състезателките на Монтана започнаха много агресивно и само за минута и поведоха 7:0. Русенки обаче бързо се отърсиха, на свой ред показаха "зъби" и стигнаха до равенство 8:8. Все пак домакините успяха да излязат напред и завършиха първата част с преднина от 4 точки. През втората обаче дунавки успяха да заличат аванса на съперничките и полувремето завърши 31 : 31.

След почивката Дунав излезе напред в резултата, завършвайки третата част с преднина от 5 точки. Разликата се запази през първата половина на последната част, а минутите до края бяха много оспорвани. 9 секунди преди края домакините от Монтана намалиха разликата само на една точка. Три секунди по-късно Ивелина Вранчева фаулира Зорница Костова, капитанката на Дунав прояви железни нерви и реализира и двата наказателни удара, извеждайки отбора с 3 точки напред. Веднага след подновяването на играта последва тактическо нарушение на Ива Терзиева, но Камелия Михалкова не успя да реализира нито един. Все пак домакините успяха да се преборят за отскочилата топка и Надежда Симеонова отбеляза кош. До края обаче оставаха само 3 секунди, в които русенските момичета хладнокръвно разиграха топката, за да триумфират с бронзовите медали - може би най-малкото, което заслужаваха в един кошмарен за тях сезон.

Поред страхотен мач изигра Зорница Костова, която завърши с 22 точки и 5 борби. Христина Минкова пък отново показа класа и добави 16 точки и 8 борби, Шарел Алън отново се пребори с болката и макар и на един крак спечели 7 борби и отбеляза 4 точки за крайния успех.

За домакините от Монтана най-резултатна беше Жанета Жельова, която завърши с 14 точки и 6 борби.

Източник: ruse-news.com







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Русе е домакин на държавния турнир по скокове на батут "Купа Северна България"
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Джокович: Спечелих достатъчно, за да нахраня цяла Сърбия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: