Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
"Модел клуб Кинетик" се представи успешно в международен шампионат
Автор: Екип Ruse24.bg 08:49 / 26.05.2011Коментари (0)390
©
Двамата най-опитни състезатели на русенския "Модел клуб Кинетик" участваха в шестия, последен кръг, на международния шампионат "Electric Balkans Open 2010/11". Свилен Манев и Тодор Томов, както и най-младият в клуба - Кристиян Костадинов, се включиха в надпреварата, която се проведе през почивните дни в Сливница. Шампионатът стартира на 21-22 ноември 2010 година в Русе. Първите четири кръга се проведоха в зала, а последните два - на открито.
"Състезанието беше изключително оспорвано - шампионските титли във всички класове бяха вакантни и трябваше да се определят в този кръг", коментира председателят на управителния съвет на "Модел клуб Кинетик" Огнян Димитров. Въпреки голямата конкуренция, състезателите на русенския клуб се представиха много добре.

В клас 1:10 Electric Touring Свилен Манев и Тодор Томов направиха много добри квалификации. Свилен се класира трети, а Тодор - четвърти на стартовата решетка за финалите. За съжаление, в неделя Свилен имаше много технически проблеми и остана десети в "А" финал. Тодор се класира на пето място.

В 1:10 Electric Team Свилен Манев и Тодор Томов, въпреки техническите проблеми - Свилен караше резвервен модел, а на Тодор му се наложи да сменя полуоска по време на финала, се класираха на втори място. Позицията от този кръг им осигури и класиране на подиума - трето място в крайното класиране.

Младият състезател на "Модел клуб Кинетик" Кристиян Костадинов беше безапелационен в 1:10 Electric Beginners. За първото място на стартовата решетка в съботните квалификации беше затворил "само" с две обиколки останалите участници. С две първи места в неделните финали той спечели трети пореден кръг. С това стана носител и на шампионската титла в 1:10 Electric Beginners. Кристиян е само на 6, а вече е шампион.

Следващото състезание, в което ще участват състезатели на "Модел клуб Кинетик", е републиканския детски шампионат, който ще се проведе на 3-ти юни в Сливница.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Русе е домакин на държавния турнир по скокове на батут "Купа Северна България"
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Джокович: Спечелих достатъчно, за да нахраня цяла Сърбия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: