Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Джон Хигинс не пожали никого в Black Ram Snooker Show
Автор: Екип Ruse24.bg 18:08 / 17.06.2011Коментари (0)293
©
Пловдивчанинът Венцислав Даскалов, известен с прякора Биг Брадър заради участието си в едноименното шоу, сътвори пред очите на спортния ни министър Свилен Нейков незабравим мач със звездата на професионалния снукър Джон Хигинс. Четирикратният световен шампион е в България по покана на Българска снукър федерация и с изключителната подкрепа на Black Ram Whiskey.

Демонстративният мач Black Ram Snooker Show се проведе вечерта на 16 юни в НДК в София. Шотландската сензация е гвоздеят в програмата на приключилото снощи Европейско първенство по снукър 2011, най-мащабното събитие в областта на билярдните игри, провеждано до момента в България.

По време на над 3-часовото шоу, виртуозът на щеката демонстрира игра от най-висока класа в десет фрейма. Приятелският двубой започне с лек гаф на поставения под № 1 в българската ранглиста Никола Кемилев. Той обаче остана и единственият българин, който успя да спечели фрейм срещу световния шампион.

Втори срещу Джон Хигинс се изправи Венцислав Даскалов, който тази година спечели купата на турнира Мастърс и е първият шампион по снукър на България през 2008 г. Даскалов се чувстваше спокойно в светлината на прожекторите и развесели публиката с непринудена игра и шеги. Въпреки че падна и в двата фрейма, българинът показа достойна игра.

По време на демонстративното шоу световната звезда показа с лекота как се прави сенчъри брейк на зрителите в залата и на българските фенове, които следяха директното излъчване на мача по Нова Спорт. За първи път в България се играха и два фрейма по двойки. В край на запомнящата се игра "Магьосникът от Уишоу" получи от генералния спонсор на събитието специално гравирана гарафа с дванадесетгодишно отлежало уиски Black Ram. С него звездата почерпи приятели след шоуто и оцени високо познатия вкус на шотландската напитка.

"Радвам се, че още веднъж зарадвахме българските фенове с гостуването у нас на световен шампион. Това нямаше да бъде възможно без изключителната подкрепа на Black Ram Whisky. Те ни повярваха, когато им обещахме незабравимо шоу с Джон Хигинс, и чрез помощта си реално допринасят да издигнем спорта снукър в България на още по-високо ниво." сподели президентът на Българска снукър федерация Олег Велинов.

Четирикратният световен шампион се радваше на изключителен медиен интерес още от момента, в който кацна в България с полет от Единбург в сряда следобед. Вечерта преди демонстративния мач той беше специален гост в "Шоуто на Слави". На 16 юни сутринта гостува в сутрешния блок на Нова Телевизия и проведе кратък разговор с българския министър на спорта Свилен Нейков.

"Въпреки само двата дни, през които останах тук, съм изключително очарован от България. Посрещнаха ме сърдачни хора и със сигурност не очаквах да видя толкова много запалени снукър фенове. Благодарен съм на Black Ram Whisky и на Българска снукър федерация, че ме поканиха да гостувам увас.", сподели шотландската звезда в края на своя изключително динамичен престой у нас.

По отношение на представянето на своите български противници Джон Хигинс коментира: "Шоуто определено надмина очакванията ми. Публиката следеше с разбиране играта и подкрепяше всеки добър удар. Разочарован съм, че не успях да покажа най-доброто от себе си, но някои от българските играчи със сигурност ме впечатлиха. Повечето от тях са овладяли основните умения в снукъра. Остава само да тренират упорито и активно да се включват в международни състезания, за да могат да се класират на челни места и навън."







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Русе е домакин на държавния турнир по скокове на батут "Купа Северна България"
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Джокович: Спечелих достатъчно, за да нахраня цяла Сърбия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: