Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Дунав изпусна да бие Девня
Автор: Екип Ruse24.bg 15:53 / 19.09.2011Коментари (0)1516
©
Дунав 2010 завърши 0:0 срещу Девня в мач от 5-тия кръг на Североизточната "В"група. Срещата започна с отлично подготвена хореография от фенклуба, а стадионът бе спретнат като за хубав мач. Оставаше играта и крайният резултат също да се харесат на около 400-те зрители.

Скромната охрана едва успя да озапти разгневената тълпа от фенове. А футболисти и съдии чакаха близо 15 минути, за да се приберат спокойно в съблекалните.
Срещата започна с атаки към вратата на гостите, но центриранията и опитите за пробиви бяха отбивани от девненската защита. Бързо стана ясно, че трудно бихме достигнали играта, с която смачкахме "Преслав" преди три седмици. Въпреки това опасните положения за "Дунав 2010" бяха повече, но или вратарят на гостите се намесваше добре, или дунавци не намираха най-точните отигравания.

В 10-тата минута след груб фаул срещу Борислав Караиванов и нарушение отдясно на "синята" атака, последва прострелно центриране, което не бе засечено от никого и топката излезе в аут. 6 минути по-късно, след корнер и меле пред вратаря Иванов, последва удар на метър над гредата на Александър Атанасов. Епизодичните опити за контри на "Девня" не бяха безопасни, но за щастие защитата и Сашев действаха концентрирано. В края на полувремето дунавци имаха шанс да опитат късмета си и от пряк свободен удар на около 27-28 метра фронтално пред вратата на "Девня", но първо ударът на Брайнов бе избит от противниковия вратар, а до добавка не се стигна, поради засада.

След паузата дунавци продължиха да имат териториално надмощие, изразено в няколко опасни центрирания, удари покрай вратата и разбърквания. Гостите играха добре в защита и отвреме-навреме правеха опити за атаки. Така най-добрата възможност за гол на "Девня" бе пропиляна в средата на втората част, когато топката премина на 30 см по земя от дясната греда на Сашев. Най-напеченият момент от мача, бе когато Караосман падна ударен без топка в половината на гостите, но съдията от Шумен реши да потуши всичко с ръкостискане между Алеф и играча в жълто-синьо. Съвсем в края "Дунав 2010" пробва стихиен натиск, но и той не доведе до така желания гол - краен резултат 0:0.

Второто полувреме качи напрежението до такива висоти, че минути след последния съдийски сигнал публиката на "Дунав 2010" налетя на съдии и гостуващи играчи. Слава Богу, всичко се размина с ритници и юмруци, без да се пролее кръв или да се стигне до тежки травми. Това обаче едва ли е убягнало от погледа на делегата на мача ... А Александър Стефанов, председателят в оставка на фенклуб "Дунав завинаги", сподели, че оправдава реакцията на публиката. Така във втори пореден мач младият тим на "Дунав 2010" изпусна да победи, а след седмица предстои поредното тежко гостуване - срещу "Шумен".

Източник: fcdunav.com

Още по темата: общо новини по темата: 29
28.11.2011
21.11.2011
14.11.2011
10.11.2011
07.11.2011
21.10.2011
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Русе е домакин на държавния турнир по скокове на батут "Купа Северна България"
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Джокович: Спечелих достатъчно, за да нахраня цяла Сърбия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: