Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Пламен Стоилов: Още в първата година от управлението на ГЕРБ в общината ще се усети промяна
Автор: Екип Ruse24.bg 12:37 / 12.10.2011Коментари (0)1194
©
Десетки жители на квартал ДЗС приветстваха снощи кандидата за кмет на община Русе от ГЕРБ Пламен Стоилов и кандидатите за общински съветници Бедрос Пехливанян, Свилен Иванов, Михаил Милчев, Тодор Николов. Поводът бе срещата - представяне на листата и г-н Стоилов, съпроводена с поставяне на редица въпроси относно развитието на това селищно образувание до града.

"Това, което искам всички да знаете е, че през тези две години като областен управител и като член на екипа на ГЕРБ, управляващ този регион и България, винаги съм знаел, че това е факт, защото голяма част от вас са гласували за партията и Бойко Борисов. Днес като кандидат за кмет на община Русе искам вашето доверие и подкрепа. Трябва да сте сигурни, че няма да ви излъжа, няма да ви дам празни обещания. Просто ще ви кажа, че ако получа вашето доверие като кмет ще продължа да правя това, което правя в момента и като областен управител. Срещам се с всеки, отговарям на всяко телефонно позвъняване, изслушвам всеки проблем и го приемам като свой. Опитвам се да помагам на всеки един от вас, каза кандидатът за кмет в община Русе пред множеството.

"Единственото, което ме мотивира да се кандидатирам е, че аз съм русенец. Искам да живея в един уреден европейски град и да остарея в него. Искам да направя така, че нашите деца да не напускат Русе. 22 години са прекалено много. Русенци са лъгани от много политици. Аз знам, че проблемите са много, особено тези на кв. ДЗС", заяви Пламен Стоилов. Тук чистотата, благоустройството, занемарените сгради са наболели теми. Много сгради нямат актове за собственост тук. Като областен управител той е провел разговори да се поискат от съответните държавни структури, като ще се прехвърлят в собственост на общината. Негодните ще бъдат премахнати, а чрез нов подробен устройствен план ще се позволи да се изградят нови. 

Свилен Иванов допълни в тази връзка, че посредством публично - частно партньорство ще се построят жилища от фирми върху общински терени и част от тях ще се дадат безвъзмездно на общината за настаняване на нуждаещи се граждани. Броят на последните е почти двойно по - голям от броя на общинските жилища към момента. А почти нищо не се прави в тази посока. Паралелно с това ще се преустанови практиката за настаняване на семейства в опасни сгради - общинска собственост.

Новият кмет заедно с новия областен управител на място ще поемат този и други ангажименти към вас, коментира Пламен Стоилов. Аз искам ДЗС да стане нормален квартал за живеене. Просто трябва управляващите да отделят малко средства и внимание към него.

Кметският наместник ще разполага с бюджет, изготвен на базата на неотложните разходи, които трябва да бъдат правени и това, което трябва да се изпълни за инфраструктурата. Този бюджет ще е само за ДЗС.

Без много приказки и гръмки обещания ще се заемем с тях след 23 октомври и на територията на общината. Планомерно, последователно ще работим по проблемите. Ние искаме нашият град да се развива балансирано и да не се дава приоритет само на центъра. Още в първата година от управлението на ГЕРБ в общината ще се усети промяна, завърши Пламен Стоилов.


Още по темата: общо новини по темата: 165
15.10.2012 »
05.11.2011 »
02.11.2011 »
30.10.2011 »
30.10.2011 »
30.10.2011 »
предишна страница [ 1/28 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
Отбелязване на Деня на Независимостта
Хороскоп за деня
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: