Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Русенските студенти станаха шампиони на България по спортно ориентиране
Автор: Екип Ruse24.bg 11:01 / 25.04.2012Коментари (0)564
©
Изключителен успех постигна отборът на Русенския университет по спортно ориентиране на 56-тото Държавно студентско първенство, организирано от "Академик"-София и Национална спортна академия.

В отборното класиране русенските студенти Ивайло Каменаров от факултет "Природни науки и образование, Златко Каменаров и Хюсиен Кехайов от факултет "Бизнес и мениджмънт", и Димитър Стефанов от Електрофакултета изпревариха силния отбор на Национална спортна академия на техен терен и заеха първото място.

Отборната титла убягва на русенци повече от 15 години. Университетът е изключително доволен от успеха и поради това, че спринтовата дистанция се е провела на открития спортен комплекс на Националната спортна академия, където студентите от НСА са познавали всички подробности на терена. Но след мобилизирано, отговорно и силно бягане, още след първия състезателен ден русенските момчета са повели във временното класиране с 10 точки пред НСА-София. На следващия ден трасето е било в околностите на Владая - там, където преди 56 годиние бил първият студентски шампионат. Сега Владая отново е била арена на класическата дистанция и русенските студенти са затвърдили победата си в отборното класиране, следвани от отборите на НСА-София и ВТУ-В.Търново.

В индивидуалното класиране Ивайло и Златко Каменарови заемат първо и второ място, Хюсеин Кехайов е шести, а Димитър Стефанов на осмо място.

На проведеното също в София Държавно студентско първенство по тенис на маса русенският университет участва с два отбора при жените. Първокурсничките Габриела Атанасова от специалност "Стопанско управление" и Ерман Талиб от "Химични технологии" завоюваха бронзови медали в отборното класиране. В играта по двойки те спечелиха сребърните медали.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Русе е домакин на държавния турнир по скокове на батут "Купа Северна България"
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: