Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Русенка понесе олимпийския огън към Лондон
Автор: Екип Ruse24.bg 08:34 / 04.06.2012Коментари (2)1808
© Bulphoto
28-годишната Ирена Михнева от Русе пробяга тази сутрин 600 метра с олимпийския огън в маршрута Белфаст - Портръш. Ирена е един от 8000-те души, избрани да носят факлата по пътя й към Олимпийските Игри 2012 в Лондон. Олимпийският огън минава през четири основни града в Северна Ирландия - Белфаст, Портръш, Лондондери, Нюри.

"Предният носител на олимпийския огън стигна до мен, запали моя факел и заобиколена от специална полиция, камери и други организатори започнах моят 600-метра пробег. Първоначално трябваше да бягам 300 метра, но настъпиха промени в последният момент и бягах 600 м", сподели развълнуваната българка.

"Пробегът на групата ми от хора, които носят олимпийския огън приключи пред парламента на Северна Ирландия", разказа още Ирена.

Ирена Михнева е от Русе, а преди 8 години пристигнала в столицата на Северна Ирландия - Белфаст, за да учи и завърши магистратура по Финанси в Queen's University Belfast. В момента работи като счетоводител в известна компания за фериботи, воден и сухоземен превоз. Започва да играе волейбол още в родния си град и продължава да практикува спорта в университетския отбор на северноирландската столица. Става треньор на националния отбор на Северна Ирландия девойки (16-18 г.) и помощник-треньор на националния отбор жени. През 2010-а е предложена и избрана за вицепрезиден на волейболната федерация на Северна Ирландия (NIVB). Именно хората от волейбола я номинират за носител на олимпийския огън. В края на март тази година Ирена разбира, че ще носи факлата на 3 юни.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 05.06.2012 г.
+1
 
 
Браво! Горда съм, че има такива млади хора! Успех!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Русе е домакин на държавния турнир по скокове на батут "Купа Северна България"
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: