Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Кметът откри финалната фаза на Ариана Аматьорска Лига в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 11:29 / 16.06.2012Коментари (0)395
©
Днес започна решителната финална фаза на Ариана Аматьорска Лига 2012 в Русе. Кметът на Русе Пламен Стоилов и зам. кметът Димитър Наков откриха надпреварата и призоваха отборите към оспорвана, но коректна борба по пътя към финала: "Днес турнирът на Ариана навлиза в решителна фаза. Сигурен съм, че и през тази година нашият град ще излъчи най-добрите отбори, които ще представят достойно Русе на големия финален турнир през лятото", заяви кметът Стоилов.

В първия мач от програмата на турнира "Гегитреид" и "Миньорите" завършиха при резултат 5:0. Миналогодишният шампион на Русе "Дунав 2010" започва защитата на титлата си днес от 18.20 часа с мач срещу "Бока Хуниорс". Шампионът на Ариана в Русе ще бъде определен тази неделя, измежду 16-те отбора-претенденти за титлата. Всички срещи от финалите ще се играят на уникалния за България мобилен стадион "Ариана Арена", който е изграден точно пред Съдебната палата.
Близо 1400 непрофесионални футболисти се включиха в квалификациите на Ариана Аматьорска Лига в Русе между 08-10 юни. След изиграването на всички 121 двубоя от първата фаза, в които аматьорите вкараха 726 гола, бяха определени и 16-те най-добри. Отборите са разпределени в 4 групи по 4, като първите два от всяка група се класират за директните елиминации в неделя (списъкът с участващите отбори е публикуван тук). Малкият финал за 3-то и 4-то място е на 3 юни от 15.20 часа, а големият финал започва в 16.20 часа. Тогава ще станат ясни и двата финалиста от Русе, които ще се класират за големия финален турнир на Ариана в Пловдив в началото на юли.

И през тази година голямата награда за националния шампион на Ариана Аматьорска Лига е демонстративен мач срещу професионалния шампион на България за сезон 2011/2012 г., отборът на "Лудогорец".

Освен това Ариана създава възможности за още по-голяма изява на талантливите аматьори и връчва специалната награда във всеки град: "талант на турнира". Най-перспективните млади състезатели са оценявани от официалните спортни лица в края на всеки местен турнир. Осемте таланта-победители от всеки град, ще се съревновават помежду си на големия финален турнир на Ариана, за титлата "национален талант на Ариана Аматьорска Лига 2012". Победителят ще прекара пробен период в лагера на "Лудогорец" и ще се бори за възможността да стане професионален футболист.

Феновете, които нямат възможност да посетят финалите на турнира в Русе, могат да наблюдават двубоите на живо с картина в сайта www.football.ariana.bg през следващите три дни. Освен това почитателите могат да следят на сайта всички резултати в реално време, както и фен страницата на марката във facebook, за да бъдат в течение с най-актуалната информация за турнира и любопитни спортни новини.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Русе е домакин на държавния турнир по скокове на батут "Купа Северна България"
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: