Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
България е на четвъртфинал на Световното студентско 3х3 първенство
Автор: Екип Ruse24.bg 10:04 / 17.07.2012Коментари (0)322
©
Държавният студентски шампион по баскетбол 3х3 при мъжете Русенски университет е представителния отбор на България в Първото световно студентско първенство в този формат. Шампионатът се провежда в Крагуевац, Сърбия.

Студентите от Русенски университет "Ангел Кънчев" Георги Минков, Андреан Атанасов, Димитър Янчев и Николай Златков преодоляха групите и се класират за четвъртфиналите. Отборът е на крачка от участие в последната фаза за разпределение на медалите.

В първия мач България игра с отбора на Саудитска Арабия, противник непознат, както за нас, така и за цялата баскетболна общност. Противно на всички очаквания, арабите демонстрираха изключително грамотен баскетбол, както и личностни умения и поведоха с 8-4. Чак тогава нашите момчета се мобилизираха и след страхотна игра победиха със 17-11.

Във втория мач в четвъртък - безпроблемна победа на България над Унгария с 14-8. Същият ден дойде ред и на най-слабия мач на България срещу Израел, без да ни превъзхождат нито технически, нито ръстово. Но шанса беше на тяхна страна и те победиха с 11-6. На този мач съдийството беше неадекватно, което допълнително изнерви нашите.

На другия ден, 13.07 настъпи пълна мобилизация и момчетата излязоха много мотивирани и амбицирани срещу домакина Сърбия 2. Въпреки неистовата подкрепа на публиката за своя отбор, нашите момчета стигнаха до напълно заслужена победа след продължение 19-18. Мачът завърши в редовното време 17-17. В продължението сърбите направиха първия кош, след което Янчев изравни от наказателен удар. Последва изключителна тройка от нулева позиция на Андреан Атанасов, която реши мача - победа за България.

В събота безпроблемна победа над Румъния 2 със 17-12. Остана мача с Германия, които бяха без загуба до момента. Победителят в двубоя определя водача в групата. Както в първия мач, отново ни поведоха с 8-4. Със страхотна и самоотвержена игра, българските студенти отново стигнаха до продължение при резултат 16-16. Този път германците отбелязаха тройка и мачът завърши 18-16 в тяхна полза. Изключително груба игра от страна на германците, както и отменен фал за българите секунда преди края при равен резултат, също предреши загубата. Въпреки това момчетата заслужават само адмирации. Те дадоха всичко от себе си и получиха признание както на публиката, така и на местната общественост, като ги посочиха за реалния победител.

Тази вечер от 21.00 часа България ще срещне Италия на четвъртфинал. Съперникът е преодолим и състезателите ще дадат всичко от себе си за класиране на полуфинал. Отборът ще има подкрепата на сръбската публика, на която нашите момчета станаха любимци.

Като цяло българските баскетболисти от Русенски университет се представят досега отлично - единственият отбор, при който след смяна се поддържа високо ниво на игра.

Не може да не отбележим изключителното представяне на плеймейкъра на отбора Георги Минков, който "развинти болтчетата" на всички отбори, а другите трима ги довършиха. В същото време центърът Николай Златков успя да се справи с центровете на другите отбори, с по-високите от него 5 до 10 см, като ги обезличи и даде своя принос за победите.

Ето и програмата за четвъртфиналите:

1. Италия - България
2. Румъния 1- Израел
3. Сърбия 1 - Германия
4. Босна и Херцеговина - Сърбия 2

Източник: bgbasket.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Русе е домакин на държавния турнир по скокове на батут "Купа Северна България"
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: