Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Голово шоу ознаменува важна победа за Дунав
Автор: Екип Ruse24.bg 09:52 / 27.08.2012Коментари (1)1850
©
Отборът на "Дунав" взе успешно първото си изпитание като гост. Русенци победиха с 2:4 "Бенковски" в Бяла и по този начин сложиха край на черната серия от две поредни загуби с 2:1 в мачове-близнаци един на друг с късни голове в полза на домакините, червени картони в края за "драконите" и разочарование за "сините" фенове.

След четвърт час игра усилията на русенци дадоха резултат с много красиво попадение на Валентин Валентинов, с което "драконите" откриха - 1:0.

Че домакините няма да се предадат лесно, стана ясно на всички само минута по-късно, когато буквално със следващата атака след подновяването на играта от центъра, домакините успяха да изравнят. Това стана след центриране на беленчани в наказателното поле на "Дунав" и неубедителна намеса на Сашев, която прати топката в краката на Пламен Божанов (а не както бе съобщено първо Драгомир Драганов), а той от близка дистанция изравни.

При сблъсъка с голмайстора вратарят на "драконите" Пламен Сашев се контузи и се наложи принудителна смяна, която прати младия Костадин Йорданов под рамката на вратата. Тимът от Русе обаче нямаше намерение да променя нищо в играта си на този ранен етап от мача и дунавци продължиха да бъдат по-активни. В 24-та минута Ивайло Иванов със страхотен удар без подготовка разстреля за втори път вратаря Милонов и даде така важния в този момент аванс за "Дунав" - 1:2.

В 37-та минута играчите на Борислав Богомилов успяха да проведат контраатака по учебник, която завърши с пас на Гути Фахрадинов към останалия на празна врата Илия Ковачганев, който от своя страна нямаше проблеми и покачи на 1:3. При този изключително позитивен резултат за "Дунав" приключи и първото полувреме, което беше динамично и предложи на зрителите много качествена продукция за В-група.

След почивката мачът продължи в по-слабо темпо, което устройваше отбора на "Дунав" предвид добрата преднина в резултата. В 60-та минута русенци получиха и право да изпълнят дузпа. Потърпевшият Росен Каптиев обаче пропусна, биейки в аут, и остави известна надежди за домакините за нещо повече в този мач. Тези техни надежди се засилиха в 65-та минута, когато Пламен Петров от "Бенковски" излезе сам срещу вратаря Йорданов и намали на 2:3.

За щастие, дунавци не допуснаха домакините да упражнят натиск до края на мача, макар че играта на футболистите в синьо далеч не беше така убедителна, както през първото полувреме. С изнизването на последните минути страховете в лагера на "Дунав" логично започнаха да се появяват, заради аналогиите с предните два мача между двата тима в Бяла, когато домакините успяваха да отбележат решаващ гол в последните секунди на двубоя.

Но в 85-та минута Павлин Тодоров с много мощен шут отблизо шокира Милонов за 2:4 и така спести на русенските фенове инфарктни последни минути, които щяха да бъдат и крайно алогични на фона на цялостното развитие на мача.

По този начин "Дунав" извоюва ценна победа на стадион, където обикновено "драконите" нямат много щастливи мигове. В следващия кръг русенци са домакини на Черноморец от Бяла, но от област Варна.

Източник: fcdunav.com
Още по темата: общо новини по темата: 38
01.04.2013
21.03.2013
18.03.2013
11.03.2013
04.03.2013
28.02.2013
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на bghd
премахни филтъра

0
 
 
Айде време е да се връщаме в групата на майсторите Прогнози
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Яник Синер за дисквалификацията: Много съм разочарован и изненадан
Готви се сензационно отстраняване на Яник Синер за 2 години от спорта
Букмейкърите подценяват шампиона Байер срещу Байерн
Тотнъм твърд фаворит срещу Карабах
Четирима българи стигнаха до Топ 8 на силен тенис турнир за подрастващи в Русе
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: