Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Изстрадано 2:1 за Дунав срещу Белица
Автор: Екип Ruse24.bg 08:13 / 17.09.2012Коментари (0)344
©
"Дунав" (Русе) надви изключително трудно коравия отбор на "Белица", след като изоставаше почти 60 минути с 0:1.

Борислав Богомилов замени в централната двойка защитници Джелилов с Венков и прати в халфовата линия съименика си Иванов, но още преди почивката смени последния с Фахрадинов. Гостите заиграха на контри и при първата от тях Мустафа Сали (Мирослав Мирославов) бе оставен непокрит от централните ни защитници и с нисък удар по диагонала прати топката в далечния десен ъгъл на Пламен Иванов. В тима от единственото село в дивизията личаха поне 4-ма 40-годишни плюс бившия футболист на "Дунав" Николай Недков.

Въпреки шока, дунавци се вдигнаха на щурм и бързо получиха дузпа за събаряне, отсъдена от главния съдия от Шумен. Росен Каптиев обаче пропусна. Това е втори негов пропуск от бялата точка за този сезон. Освен че откровено играта на домакините не вървеше, те нямаха и шанс, а гостите спокойно можеха да вкарат и за 0:2 при някоя от многобройните пролуки в защитата на "Дунав". Така дойде паузата.

След нея "Дунав" поднови натиска си към Павлин Пеев, когото определено "направихме вратар" в първите минути на втората част. Да изпускат се изредиха почти всички от нападението ни начело с Каптиев, Тодоров, Ковачганев. Пробивите на влезлия като резерва Фахрединов завършваха с центрирания, които никой не успяваше да засече в мрежата. Изпуснатите ситуации бяха коя от коя по-изгодни. Голът се печеше, но все не падаше, вина за това имаше и страничният съдия, спрял няколко наши атаки със засади. Публиката ставаше все по-изнервена от развоя на срещата.

Така се стигна до 65-тата минута, когато Ивайло Иванов стреля от 35 метра и топката влезе неспасяемо в горния ляв ъгъл на препарирания Пеев - 1:1. Изравнихме заслужено, макар и не след 100%-во положение. Натискът на дунавци обаче утихна за кратко и "Белица" пренесе играта в нашата половина.

"Дунав" все пак стигна до така желания победен гол след самостоятелно отиграване на Росен Каптиев десетина минути преди края. Капитанът проби между двама в червено и през краката на Павлин Пеев търкулна кълбото в мрежата - 2:1!!! 

Нервният мач завърши с 3-минутно продължение, в което Георги Георгиев получи червен картон слид фаул срещу Сали, а последният накара публиката да избухне, показвайки среден пръст срещу централната трибуна. Това остана незабелязано от съдиите, иначе нападателят на гостите заслужаваше също да бъде изгонен.

В секундите до края на продължението не се случи нищо съществено и дунавци ликуваха заслужено. Феновете изпратиха "сините" с аплодисменти. Похвала за нападателния футбол, БРАВО за проявения характер и огромно ВНИМАНИЕ върху играта в защита на целия отбор! 

Следващият мач на дунавцу е дербито срещу "Аристон" на техния стадион, което идва след загуба 0:1 в Кубрат за Камен Симеонов и компания.

Източник: fcdunav.com







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Русе е домакин на държавния турнир по скокове на батут "Купа Северна България"
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: