Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Символична първа копка на новата спортна зала в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 14:55 / 17.09.2012Коментари (0)1320
Бивши и настоящи ученици от
СОУЕЕ "Свети Константин Кирил Философ":
виж още
Галина Бояджиева
Даниел Замфиров - Дънса
Constantine Krustev
Александрина Колева
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков беше официален гост днес на тържественото откриване на новата учебна година в СОУЕЕ "Св.Константин Кирил-Философ" в Русе. Освен първия учебен ден, поводът за визитата на заместник министър-председателя беше и символичната първа копка на многофункционалната спортна зала, която ще бъде изградена в двора на училището. Официални гости на тържеството бяха и народните представители Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Петър Даскалов, Генералният консул на Русия в Русе Владимир Климанов, председателят на Общински съвет - Русе засл.проф. Васил Пенчев, кметът на Община Русе Пламен Стоилов, неговият заместник Даниела Шилкова, директорът на Дирекция "Правни дейности" Елка Дочева и др.

В приветствието си, г-н Дянков посочи, че през следващата година възпитаниците на СОУЕЕ ще се радват на една от най-модерните спортни зали в България. Що се отнася до въпроса с учителските заплати, той уточни, че в бюджета за следващата година са заложени повече средства за Единния разходен стандарт. Вицепремиерът не пропусна и факта, че европейското училище в Русе посреща новата учебна година санирано, както още 6 учебни заведения в града.

Г-н Стоилов отправи специална благодарност към вицепремиера Симеон Дянков, към русенските народни представители и към директора и педагогическия състав на СОУЕЕ за положените усилия енергийното обновяване на училището да стане факт и то своевременно.

Санирането на 7 училища в Русе беше извършено по проекта на Община Русе. Той е на стойност близо 4 млн. лв., от тях 3,3 млн. лв. са от ЕС, а останалите са съфинансиране от общинската хазна. То беше осигурено чрез кредит от "Фонд за органите на местното самоуправление в България - ФЛАГ" ЕАД. Заемът е за 2,440 милиона лева, за който общинската администрация получи одобрение на заседание на Общинския съвет.

Многофункционалната спортна зала, която ще бъде построена в двора на училището ще отговаря на всички европейски норми за спортно съоръжение. Тя ще е подходяща за практикуване на различни видове спорт. Съоръжението ще бъде построено със средства, отпуснати от държавния бюджет с решение на Министерския съвет от 22 август тази година. Общо 10 млн.лв ще си поделят 9 големи училища в страната за строителството на такива модерни спортни зали.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Русе е домакин на държавния турнир по скокове на батут "Купа Северна България"
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: