Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Кметът Стоилов открива екстремно състезание в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 13:29 / 20.09.2012Коментари (0)390
Третото издание на екстремното състезание на България XCo Adventure Cup ще се проведе на територията на град Русе и Природен парк "Русенски Лом" от 21 до 23 септември. Стартът ще бъде даден от кмета г-н Пламен Стоилов в 9.30 ч в петък на площада пред Общината. Точно преди това, в 8.30 ч. участниците ще научат откъде минава пазеното в тайна 200-километрово трасе. 

33 отбора от по двама души се регистрираха за участие в надпреварата. Предизвикателствата пред тях ще са трекинг, колоездене, бягане, спускане на рапел, скално катерене, ориентиране и издръжливост. Новото в сравнение с предишните издания на XCo Adventure Cup е включването на водни дисциплини - гребане и плуване, както и проникване в пещера. 

В състезанието, което е единствено по рода си у нас, може да участва всеки, който е физически добре подготвен, умее да работи с карта и компас и да се придвижва сигурно в планински терени. Регламентът изисква и основни познания в скално катерене, спускане на рапели, колоездене, плуване и гребане. Всички екипи са от двама души, като изключително се залага на партньорството - никой не може да финишира сам, нито да се отделя от съотборника си на повече от 100 м по време на надпреварата. 

За успешното провеждане на състезанието са ангажирани съдийски екип от професионални алпинисти, спасители с дългогодишен опит, както и водещи фотографи в спортовете на открито. 

Партньори на проявата на местно ниво са Община Русе и Природен парк "Русенски Лом". Основни спонсори са водещи марки, производители на екипировка за екстремни спортове и фармацевтична компания.

За XCo Adventure Cup:
От 2010 г. XCo Adventure Cup възстанови екстремните планински състезания от Adventure Race тип в България. В световен мащаб тези състезания са изключително популярни - емблематични примери са Discovery Eco Challenge, Abu Dhabi Adventure Challenge, XTerra. Миналата година победители станаха ориентировачите Кирил Николов и Иван Сираков, които изминаха трасето София-пл.Верила-Рилски манастир за чисто време 15 часа и 10 минути. За изминалите две години 84 състезатели преминаха успешно по трасетата на състезанието и усетиха тръпката от борбата за оцеляване сред природата.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Русе е домакин на държавния турнир по скокове на батут "Купа Северна България"
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: