Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
"Дунав" победи "Черноморец" (Балчик) дори с човек по-малко
Автор: Екип Ruse24.bg 08:39 / 29.10.2012Коментари (0)955
©
Отборът на "Дунав" постигна трудна, но изключително важна победа срещу "Черноморец" (Бч) в мач от 11-я кръг на Североизточната "В" група.

Дунавци надиграха категорично своя съперник, но неточният им мерник остави гостите в мача прекалено дълго и в крайна сметка се стигна до победа само с 2:1 за русенци.

Мачът започна в много високо темпо за "Дунав" и "драконите" наложиха тотален натиск над своя съперник. Това доведе до резултат още в 3-та минута, когато след едно центриране в наказателното поле на гостите Павлин Тодоров свали с глава топката към Росен Каптиев, който от границата на малкия пеналт отбеляза за 1:0. Тоталното превъзходство продължи и в следващите минути, когато пред вратата на гостите вреше и кипеше, а Кяшиф Фахрединов, на три пъти Росен Каптиев, на два пъти Павлин Тодоров, Валентин Валентинов и Ивайло Иванов изпуснаха изключително удобни възможности да покачат аванса на домакините.

Футболните закони са категорични в подобни случаи - отборът, който пропуска толкова много, обикновено бива наказан. Така се случи и този път, при това по най-нелепия възможен начин. В 38-та минута Илчо Илчев от гостите изстреля доста силен и плътен шут, топката придоби странна парабола и влетя в горния десен ъгъл на Пламен Сашев, без да му даде никакъв шанс да се намеси в тази ситуация. Попадението за "Черноморец" стана може би до голяма степен случайно, но за сметка на това бе много красиво. В края на полувремето русенци вкараха отново топката зад голлинията на гостите, но попадението беше отменено заради засада на Росен Каптиев. Така противно на всякаква логика първите 45 минути завършиха при равен резултат.

През второто полувреме русенци отново продължиха с натиска, но за съжаление фрапантните пропуски също продължаваха да преследват "драконите" и отново Росен Каптиев и Павлин Тодоров пропуснаха да отбележат. Шут на Валентин Веселинов пък беше париран умело от вратаря на гостите Неделчо Добрев. В 62-та минута дунавци имаха нов шанс, но ударът на озовалия се в предни позиции защитник Георги Кр. Георгиев срещна тяло на футболист на "Черноморец" (Бч), който изби от голлинията. Логиката възтържествува в 69-та минута, когато образцов пробив на Веселинов по дясното крило и центриране по земя намери Росен Каптиев, който засече топката в мрежата на гостите - 2:1.

В този момент, когато навярно повечето зрители на стадиона си мислеха, че им предстоят спокойни мигове до края, Аднян Джелилов от "Дунав" влезе необмислено грубо на съперников футболист и заслужено получи червен картон. Оставайки с човек по-малко в 77-та минута, игровата постройка на русенци претърпя промени и дори острието на "Дунав" Росен Каптиев се върна по-назад. Въпреки случилото се, "драконите" продължиха с по-активната игра и не допуснаха събитията прекалено близо до вратата на Сашев. В последните минути играта се изнерви излишно и се стигна до грозни сцени. Първо в 87-та минута Джилянов от "Черноморец" се строполи на терена и медицинското лице на "Дунав" понечи да му окаже помощ. Това доведе до нокаутиращ шут на Джилянов по лекаря Христо Йотов, което беше описано от делегата и четвъртия съдия, но остана без последствия от главния съдия. По-късно, в последната минута, гостите все пак останаха с 10 души, след като техен защитник получи втори жълт картон за грубо нарушение срещу футболист на "Дунав".

Така след много нерви, повечето от които напълно излишни, "Дунав" спечели безценни три точки в борбата си с отбора на "Добруджа" за първата позиция. В следващия кръг на 3.11 (събота) русенци са гости на "Кубрат 2007" в нов тежък мач.

"Дунав": Пламен Сашев, Борислав Иванов, Георги Кр. Георгиев, Аднян Джелилов, Живко Парашкевов, Валентин Веселинов, Валентин Валентинов, Ивайло Иванов, Кяшиф Фахрединов, Росен Каптиев, Павлин Тодоров.

Влезли: Илия Ковачганев (Валентин Валентинов), Александър Атанасов (Кяшиф Фахрединов), Николай Иванов (Павлин Тодоров)



Източник: fcdunav.com
Още по темата: общо новини по темата: 38
01.04.2013
21.03.2013
18.03.2013
11.03.2013
04.03.2013
28.02.2013
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров с още по-голям шанс за Финалите в Торино
ЦСКА няма как да сбърка срещу Септември според букмейкърите
Федерацията по вдигане на тежести обявява фалит! Карлос Насар може да не вдига на Световното!
Крумовград е аутсайдер на букмейкърите при домакинството на ЦСКА 1948
Григор Димитров ще атакува нов финал, а защо не и титла, на Мастърса в Париж
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: