Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Дунав продължи победната си серия с класика в Кубрат
Автор: Екип Ruse24.bg 19:26 / 04.11.2012Коментари (0)1066
©
Отборът на "Дунав" записа осма поредна победа и общо 11-та в първенството на Североизточната "В" група.

"Драконите" надиграха с класическото 0:3 своите домакини от ФК "Кубрат" в едно предварително считано за много тежко гостуване. Въпреки това обаче резултатът доста лъже, тъй като играчите на Диян Божилов имаха и тежки периоди в мача, като особено през първото полувреме домакините от "Кубрат" оказаха ожесточена съпротива и не позволиха на русенци да създадат реални голови положения пред вратата на Павел Алтънов.

През първото полувреме играта беше равностойна и се водеше предимно в средата на терена, където и домакини, и гости срещаха вал, който беше труден за преодоляване и това може да обясни практическата липса на всякакви положения в мача в този му период. И когато по всичко личеше, че двата отбора няма как да си отбележат попадение и ще се оттеглят на почивка при нулев резултат, Илия Ковачганев от "Дунав" излъга десния краен защитник на "Кубрат" и се възползва от създалото се пространство, напредвайки към аут-линията. Там футболистът на "Дунав" подаде по земя към границата на малкия пеналт, където Валентин Веселинов намери коженото кълбо, откривайки резултата за 0:1. По-късно се оказа, че именно това ще се окаже един от ключовите моменти в мача, предначертал развитието му през второто полувреме.

След почивката на терена имаше един отбор - този на "Дунав". След влизането на Валентин Валентинов за сметка на дефанзивния полузащитник Даниел Венков, играта на русенци се изостри допълнително, а домакините нямаха ясен отговор на открилата се заплаха по дясното крило. Няколко минути след подновяването на играта Росен Каптиев изпусна сам срещу вратаря на домакините, а след това и опасен удар на Ковачганев мина застрашително покрай вратата на "Кубрат". Все пак логичното се случи и в 54-та минута центриране на Валентин Валентинов беше засечено с глава от Илия Ковачганев, който ознаменува завръщането си в титулярната единадесеторка с активна игра и гол в добавка към асистенцията преди почивката.

В този момент домакините се обезвериха, а и силите им вече започваха да се изчерпват, което сложи мача в руслото, желано от "Дунав". В 63-та минута класическия резултат оформи Георги Кр. Георгиев, засичайки с глава центриране на Веселинов. До края на мача русенци имаха още възможности, но не бяха концентрирани и ги пропиляха. По този начин "Дунав" продължи с добрите си изяви в последните кръгове, а още по-добрата новина е, че отборът намира постепенно своя нов стил под ръководството на Диян Божилов, чиято работа в клуба обещава още приятни изненади в облика на русенския отбор.

В следващия кръг "Дунав" е домакин на "Суворово" в пореден тежък мач, в който "драконите" ще се задоволят с нищо по-малко от задължителна победа.

Източник: fcdunav.com

Още по темата: общо новини по темата: 38
01.04.2013
21.03.2013
18.03.2013
11.03.2013
04.03.2013
28.02.2013
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров с още по-голям шанс за Финалите в Торино
ЦСКА няма как да сбърка срещу Септември според букмейкърите
Федерацията по вдигане на тежести обявява фалит! Карлос Насар може да не вдига на Световното!
Крумовград е аутсайдер на букмейкърите при домакинството на ЦСКА 1948
Григор Димитров ще атакува нов финал, а защо не и титла, на Мастърса в Париж
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: