Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Млади надежди от СКТМ "Дунав“ с участие в международно състезание
Автор: Екип Ruse24.bg 12:16 / 07.02.2013Коментари (0)621
©
С българско участие ще премине тазгодишният 18-ти международен открит турнир по тенис на маса в памет на Янош Молнар в Будапеща, Унгария.

Младите надежди на СКТМ "Дунав" отпътуваха за състезанието с финансовата подкрепа на фирма "Нетуоркс България". "Поемаме разноските на клуба по участието на децата в турнира, защото подкрепяме спорта и вярваме, че подрастващите трябва да бъдат насърчавани в състезателен дух," каза Димитър Димитров, мениджър "Маркетинг и продажби" в "Нетуоркс-БГ".

В силната надпревара традиционно участват състезатели от Централна и Западна Европа, като за първи път в състезанието ще има представители на СКТМ "Дунав".

Десетгодишните Огнян Тодоров и Никола Борисов, ученици в СОУ "Васил Левски", ще играят в трета група - мини кадети - от 2002 година нагоре, а Радомир Пеев от Математическата гимназия ще се състезава в първа група - мини кадети - от 2000-та година нагоре.

Христо Лъвчиев, Председател на УС на СКТМ "Дунав" сподели, че новото ръководство има голямо желание да върне славата на Русе, като център на тениса на маса, дори от международна величина. Той припомни, че в близкото минало популярността на този спорт е довела до организирането в Русе на единствения по рода си в света международен осмомартенски турнир по тенис на маса за жени, който просъществувал повече от половин век - до 1990 г. В него са участвали отбори дори от Корея и Куба.

Кратка история на СКТМ "Дунав" Русе

СКТМ "Дунав" Русе е един от най-старите клубове по тенис на маса в България. Още с учредяването си през 1930 г, той става един от най-важните центрове на този спорт в България. Клубът е създал много добри състезатели, които са прославили и клуба и България на международни състезания.

Винаги ще се помнят първите състезатели и треньори Любен Бочев, Агоп Гюрехян, Атанас Атанасов, Васил Янакиев. Гордост за клуба са треньорът Ара Папазян, състезателите Ана-Мария Христова, Виолета Никова, Николина Коцева, Соня Нанкова, Красимира Събева, Мустафа Садъков, Петър Митев, Сергей Рибанчов, Васил Тодоров, Петър Петров. Понастоящем едни от най-добрите ни състезатели са Теодор Йорданов, Стефан Лъвчиев, Сибел Исмаилова и др.

Показателен е фактът, че през последните 2-3 години клубът е един от най-добре представилите се клубове в страната с много призови места в различните възрастови групи.
Шампионски титли за Сибел Исмаилова при девойки и жени, както на личното, така и на двойки и смесени двойки. Няколкократна балканска шампионка за девойки. А на Балканското първенство в Турция до 21 г. тя е сребърна медалистка.


Призови места завоюва и Павел Цолов при юношите на индивидуалното и на двойки първенства.

Женският отбор на клуба две поредни години завоюва сребърните медали, а мъжкият се класира на 5 място във висшата лига.

 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Русе е домакин на държавния турнир по скокове на батут "Купа Северна България"
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: