Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Кметът Пламен Стоилов призова тенис клубовете да се помирят
Автор: Екип Ruse24.bg 13:23 / 11.03.2013Коментари (0)431
©
По инициатива на кмета Пламен Стоилов, днес в Община Русе се проведе среща между представители на Тенис клуб - Русе и Тенис клуб "Приста 2011". На нея присъстваха и заместник-кметовете Иван Григоров и Свилен Иванов, директорът на ОП "Спортни имоти" Веско Богданов, председателят на Постоянната комисия по икономическа и инвестиционна политика към Общински съвет - Русе Димитър Кънчев и членът на Постоянната комисия по младежта и спорта д-р Пламен Кожухаров. Клубовете бяха представлявани от техните председатели - Даниел Джумалийски на Тенис клуб - Русе и Цветомир Бенев на Тенис клуб "Приста 2011", както и от членове на Управителните съвети, треньори и спортисти.

Поводът за инициираната от г-н Стоилов среща е възникналото напрежение между двата клуба във връзка с ползването на тенис кортовете в Парка на младежта. Кметът заяви, че е готов да внесе на априлската сесия на Общинския съвет предложение за изваждане на тенис кортовете от списъка на спортните обекти, които се дават под наем. По думите му, така ще се даде възможност и на двата спорещи клуба да ползват базата при равни условия. Той беше категоричен, че няма да позволи общинска спортна база да бъде ползвана за лични облаги, в ущърб на русенци.

Г-н Стоилов допълни, че създалото се напрежение между двата клуба се отразява и върху техните състезатели и най-вече върху децата и призова клубовете да се помирят, защото по думите му "целта на спорта е да възпитава морални ценности". Кметът заяви готовността си Община Русе да стопанисва тенис кортовете и те да се ползват по график, изготвен съвместно от двата клуба.

Клубовете имаха възможност да изложат аргументите си за възникналия между тях спор. Представител на "Нетуоркс България" заяви готовността на фирмата да инвестира в модернизиране на базата, ако тенис кортовете бъдат отдадени за ползване на Тенис клуб - Русе за 10 години. Стана ясно, че има и Инициативен комитет от 10-тина русенски фирми, които са заявили готовност да финансират дейността на Тенис клуб - Русе, както и модернизирането на спортната база при горепосочените условия.

Кметът Пламен Стоилов поздрави "Нетуоркс България" и всички фирми, заявили готовност да подпомагат развитието на тениса в Русе. Той допълни, че те биха могли да окажат тази подкрепа независимо от факта, че навярно Общината ще стопанисва в бъдеще спортната база. В края на срещата, г-н Стоилов отново призова представителите на двата клуба да намерят общи език, в името на развитието на тениса в Русе.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Русе е домакин на държавния турнир по скокове на батут "Купа Северна България"
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: