Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Масов бой помрачи дербито между Дунав и Добруджа
Автор: Екип Ruse24.bg 22:19 / 24.03.2013Коментари (4)1792
© Sportal.bg
Добруджа направи решителна крачка към завръщане в професионалния футбол, след като завърши 0:0 като гост на Дунав 2010 в дербито от 19-ия кръг на Североизточната "В" група. Така тимът от Добрич остава на върха на класирането с точка преднина пред днешния си съперник. Останалите отбори в класирането значително отстъпват по класа на лидерите, което ни кара да прогнозираме, че Добруджа ще успее да влезе в "Б" група.

Футболният празник в слънчевия ден в Русе обаче беше помрачен от масов бой между феновете, заради който двубоят беше временно спрян. Ексцесиите станаха в началото на второто полувреме, когато ултраси от двете агитки влязоха в грозна схватка. Полицаите, които видимо бяха малко на брой, положиха много усилия, докато успеят да въдворят ред. Хулиганите се биха с юмруци, ритници, замеряха се с бомбички и димки. Впечатление направи гаменското поведение и на един фотограф, който беше на пистата с отличителна жилетка, което автоматично го прави длъжностно лице. Той си правеше снимки, но в един момент също се включи в мелето, като започна да плюе и да дърпа шала на

© КИС13
фен на един от двата клуба.

В крайна сметка униформените арестуваха някои от най-буйните ултраси. За да охлади емоциите, бившият футболист на ЦСКА Светльо Петров, който сега е изпълнителен директор на Добруджа, застана в агитката на добричлии.

След около 5-минутна пауза играта беше подновена. Като цяло гостите играха по-добре и заслужено остават на първата позиция. Пропуски имаше и пред двете врати.

От БФС подходиха сериозно към дербито, като изпратиха за съдия най-добрия ни рефер Станислав Тодоров, който ръководи мачове и в Шампионската лига. Арбитърът от Шумен се справи отлично със задълженията си.

За Дунав и Добруджа играха футболисти със сериозен опит в "А" група като записалият мачове за Лудогорец Диян Димов, миналите през Етър Николай Петров и Ангел Маджиров, носилият екипите на ЦСКА и Славия Мартин Керчев, както и бившите състезатели на Миньор (Перник) Николай Христозов, Росен Каптиев и Младен Стоев.

През есента Добруджа разби Дунав с 4:0 в Добрич и има предимство в преките показатели.

Източник: Sportal.bg






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 25.03.2013 г.
-2
 
 
Жените от Руси пак насрани и Е*ани!?
+1
 
 
Добруджа са традиционен противник на Дунав още от 60 години на миналият век. Дунав-Добруджа беше Североизточното дерби в А-РФГ преди около петдесет години.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Русе е домакин на държавния турнир по скокове на батут "Купа Северна България"
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: