Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Възпитаниците на "Калагия" демонстрираха умения на клубен турнир
Автор: Екип Ruse24.bg 13:16 / 02.04.2013Коментари (0)443
На 31 март, неделя, се проведе ежегодният клубен турнир по спортно и традиционно ушу на Спортен клуб "Калагия" и Клуба по ушу и тайчи към Общински младежки дом - Русе.

Залата на дома се превърна в арена на истински красив и вълнуващ спектакъл - динамично и богато на форми състезание, в което взеха участие 18 деца и младежи на възраст от 4 до 18 години. Публиката от родители и гости се наслади на 74 състезателни и 3 демонстративни изпълнения в 6 възрастови категории, включващи майсторски изпълнения на чанчуан, тояга, сабя, меч, шаолинчуан, шаолински меч, тайчичуан, тайчи къса тояга. Иван Иванов, Мартин Дивяковски, Михаела Манолова, Дзиаци Ванг, Биляна Митева, Калоян Трендафилов, Александър Чокоев, Милена Димитрова, Тома Апостолов са част от най-добре представилите се в надпреварата.

По време на турнира, старшите ученици на школата участваха активно като членове на съдийската комисия, оценяваща децата. Публиката имаше възможност да получи професионални знания за същността на ушу, начина на оценяване и философията на изграждането на силни и благородни личности, което е една от основните цели и богатство на истинските "воински изкуства".

Напредналите в усвояването на изкуството на ушу членове на "Калагия" ще се включат активно в следващите събития на спортния клуб.

През 2012 г. Спортен клуб "Калагия" и Клубът по ушу и тайчи към Общински младежки дом спечелиха внушителен брой медали - 75 медала на държавните първенства, а на международни състезания - 13 златни, 4 сребърни, 6 бронзови. Те завоюваха и 1-во място и 3-то място в многобой. Успешният клубен турнир, с който спортният клуб стартира спортните си участия за 2013г., е една добра "репетиция" за официалното Европейско първенство по традиционно ушу, което предстои да се проведе в Букурещ през месец април, където "Калагия" ще участва като отделен клуб и ще представя Русе и България.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Русе е домакин на държавния турнир по скокове на батут "Купа Северна България"
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: