Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Рилецо отстрани Дунав 2007
Автор: Екип Ruse24.bg 20:13 / 04.05.2008Коментари (0)179
©
Отборът на Рилски спортист навакса разлика от 12 точки, победи и във втория мач Дунав 2007, този път като гост, и се класира за четвъртфиналната фаза на плейофите, където ще срещне шампиона Лукойл Академик. За русенци пък загубата с 89-92 означава край на сезона, в който те, въпреки по-големите предварителни очаквания, завършват на същото място като миналия - 9-о.

Първите минути на мача вървяха при очакван превес на домакините, които искаха отрано да си осигурят комфортна преднина. Те наистина вкарваха при доста от нападенията си, но и не успяваха да спират бързите атаки на тима на Рилски спортист, завършвани най-често от Сантос Мартинес. Едва преди самия край на първата четвърт Дунав 2007 успя да дръпне с повечко, по-точно 9 точки ралика (28-19), но "Рилецо" бързо върна един кош и спря последната атака на домакините за частта, която завърши при 28-21.

За домакините много силно играеше на поста атакуващ гард (в отсъствието на контузения Иван Николов) нисичкият сърбин Ивица Вукотич, а под кошовете властваше неговият сънародник Нинослав Тмушич. Така Дунав 2007 в един момент от втората четвърт успя да поведе дори с 12 точки, но не за дълго. Двамата сърби не получаваха достатъчна подкрепа от останалите в русенския тим, включително и от капитана и иначе топреализатор на отбора Павел Нойков, който след една добра първа четвърт започна все по-често да пропуска от средно и далечно разстояние. Така Рилски спортист изравни играта до края на частта и, възползвайки се от нелепи грешки на домакините, в последната минута на полувремето дори съкрати изоставането си наполовина - 44-38.

Първите минути на второто полувреме също бяха равностойни и русенци все още поддържаха преднина от 5-6 точки. За тяхно съжаление обаче лидерът им Павел Нойков продължаваше да изстрелва повече "халосни патрони", което го поизнерви и още преди средата на третата четвърт той извърши 4-ото си лично нарушение. Така Нойков скоро седна на пейката, а за гостите все така добре играеше Сантос Мартинес и все по-силно - Бранко Миркович, с чиито кошове разликата започна съвсем да се стопява. Все пак и един от техните основни играчи - Мико Голубович - натрупа 4 фаула, но след края на четвъртината преднината на Дунав 2007 беше вече само 3 точки - 63-60.

Гостите усетиха, че това е техният момент за обрат, и се хвърлиха още по-здраво в защита, с което още началото на последната четвърт съвсем разстроиха и без това страдащото от липса на синхрон нападение на отбора-домакин. 183-сантиметровият Вукотич нямаше как да бъде "човек-оркестър" и да се нагърби сам да решава мача. Това, което спасяваше Дунав 2007 в тези минути, беше стрелбата отдалеч на влезлият като резерва Калоян Костов - 4 тройки от 7 опита. На другия кош обаче Рилски спортист, най-вече чрез Миркович, също нижеше тройка след тройка и около 4 минути преди края на мача гостите дори поведоха в резултата - 78-80, а за капак на проблемите за Дунав 2007 Нойков напусна за 5 фаула. Последваха нови 2 смени на водачеството - 82-80, после 82-84, и решителният момент - поредната тройка на Миркович за 82-87 само минута преди края. За русенският тим секундите изтичаха неумолимо и треньорът Румен Шопов опита традиционната тактика с фауловете, но 11 секунди преди края гостите все още водеха с 4 точки - 84-88. Все пак надеждите за феновете в зала "Дунав" бяха "възкресени" с един кош на младия Мартин Славов за 86-88, но играчите на Рилски спортист бяха перфектни от наказателната линия сред поредните тактически фаулове и 4 секунди преди края, при 86-92 вече всичко бе ясно. Една тройка със сирената за домакините само оформи крайния резултат на 89-92.

Със страхотната си игра в последната четвърт (13 точки само в нея) Миркович завърши срещата като топреализатор с 31 точки (включително 5 тройки от 6 опита). Сантос Мартинес направи поредния си силен мач и отбеляза 22. За домакините Ивица Вукотич вкара 23 точки, резервата Костов приключи с 18, а Тмушич записа поредния си дабъл дабъл с 16 и 10 асистенции.


Източник: bulgarianbasket.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Русе е домакин на държавния турнир по скокове на батут "Купа Северна България"
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: