Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Ариана Аматьорска Лига 2013 започва в Русе със 123 отбора
Автор: Екип Ruse24.bg 16:13 / 05.06.2013Коментари (0)667
©
Футболният турнир Ариана Аматьорска Лига 2013 започва този уикенд в Русе в спортен комплекс "Олимпия". 123 отбора ще се впуснат в битка за титлата в поредния регионален кръг от надпреварата на Ариана, а официалният старт на шампионата ще бъде даден в петък (07 юни) от 15.00 часа. Първите двубои за 2013-а година край Дунав ще противопоставят "Артилеристите" и "Жиги", както и "Вратна пържола" срещу "Мърсисайдци".

За четвърта поредна година Ариана Аматьорска Лига гостува в Русе, привличайки интереса на голям брой футболисти-любители, регистрирали се за участие в надпреварата. 1230 непрофесионални състезатели ще покажат уменията си с коженото кълбо, а най-перспективният млад футболист ще получи отличието "Талант на Ариана Аматьорска Лига 2013" за Русе.

Сред най-интересните имена на отбори, записали се за участие в турнира, са тези на "Маламудите", "Малката Виена", "калашник", "Интер Вю", "Камерунските Лъвове", "Лавандула", "Газела", "Градушка", "Стопабъл", "Рокенрола" и др. Шампионът на Русе от 2011-та година "Дунав 2010", както и сребърният медалист от миналогодишното издание на турнира "Анархия" са сред отборите претенденти за титлата в дунавския град.

През тази година Ариана Аматьорска Лига се провежда във формата на директни елиминации. В рамките на надпреварата в Русе ще бъдат изиграни общо 123 мача. Шампионът на града ще бъде определен в неделя (9 юни) и ще представи Русе на големия финален турнир през юли.
Първенецът сред аматьорските състави ще получи голямата награда - възможността да премери сили в двубой срещу шампионa по футбол на България за сезон 2012/2013 "Лудогорец". Освен това всички отбори тази година ще имат допълнителна мотивация да достигнат до финала.

Организаторите от Ариана ще изпратят аматьорите финалисти на мача за Супер Купата на Европа на 30 август 2013 г. в Прага между Челси и Байерн Мюнхен. Последната специална награда в Ариана Аматьорска Лига 2013 е за най-талантливия млад състезател, който ще изкара пробен период при шампионите с надеждата да стане професионален футболист.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Русе е домакин на държавния турнир по скокове на батут "Купа Северна България"
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: