Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
LOOP Street Basketball на 8 юни в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 10:05 / 15.05.2008Коментари (0)451
© Ruse24.bg
На пресконференция в пресклуб „България" днес беше поставено началото на националния LOOP Street Basketball турнир, спонсориран от най-младата мобилна мрежа в страната. Спортната надпревара ще тече в осем града на страната от 11 май до 8 юни 2008 г. На 28 септември в София на финалния мач сили ще премерят най-добрите участници - победители от националното съревнование. Градовете и датите, в които ще се проведат LOOP Streetball турнирите, са - Пловдив, 11 май; София, 18 май; Стара Загора 24 май; Бургас, 25 май; Варна, 31 май; Добрич, 01 юни; Шумен, 07 юни; Русе, 08 юни и финалната надпревара на 28 септември в София. Началният час на мачовете във всички градове е 10 ч., а времетраенето им е 4 ч. Изключение прави единствено Стара Загора, където стартът ще бъде даден в 14 ч. Официален гост на спортното мероприятие в София, 18 май, ще бъде г-жа Весела Лечева.

"Уличният" баскетбол, по известен като Streetball, е разновидност на добре познатия стандартен бакетбол. Разликата е, че той се провежда на открито. За целта организаторите затварят една от централните градски улици и поне за ден натоварената трафик-зона се превръща в спортна площадка, на която талантливи деца доказват своите умения. Streetball се играе на един кош от двама състезатели. Поставят се 6 подвижни коша и се играе на 6 игрища. В София игрищата ще бъдат 8. По време на играта през цялото време звучи музика, която спомага за доброто настроение и динамиката на състезанието. Тази модерна спортна дисциплина от няколко години е особено популярна сред младото поколение и привържениците й непрекъснато се увеличават. За да участват в спортното съревнование LOOP Streetball, те не заплащат абсолютно нищо.

Възрастовите групи, в които могат да се запишат участниците, са разделени както следва - момчета родени през: 1978/90/91/92/93/94/95/96 г. и момичета родени през: 1993/94/95/96 г. Записването за участие става в деня на състезанието, непосредствено преди старта му - от 8:30 до 09:45 ч. Победителите от всеки турнир в осемте града печелят право на участие за финалното състезание на 28 септември в София. Всеки участник получава за спомен спортен екип и сувенири LOOP, а победителите - и баскетболни топки.

Идеята на LOOP Streetball турнирите сe състои в популяризирането на един вид спорт, който ангажира подрастващите с полезен и здравословен начин на живот. Благодарение на тези турнири се дава поле за изява на деца, които обичат спорта, но не са тренирали професионално до момента. Така те могат да покажат възможности, а не е изключено именно това да е шансът заложбите им да бъдат забелязани и оценени от професионален треньор.

Пловдив бе градът-домакин на първия турнир от националната серия по "уличен" баскетбол за наградите на LOOP, провел се на 11 май.

230 състезатели взеха участие в турнира разделени в 6 възрастови групи - 4 при момчетата и 2 при момичетата.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Русе е домакин на държавния турнир по скокове на батут "Купа Северна България"
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: