Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Сагата "Б" група за Дунав върви към своя край
Автор: Екип Ruse24.bg 14:01 / 02.08.2013Коментари (0)785
©
След вчерашното кратко объркване, породено от съобщението до медиите от страна БФС, все пак стана ясно, че отборът на ФК Дунав ще се състезава в шампионата на "Б" група през сезон 2013/2014. Макар това все още да не може да бъде обявено чисто формално, стана ясно, че се работи интензивно по въпроса. Вчера футболната централа реши кръг в "Б" група да има тази седмица, като три мача няма да състоят и ще бъдат отложени за по-късна дата. Това са именно трите двубоя, които трябваше да изиграят съставите на Чавдар (Етрополе), Светкавица (Търговище) и Миньор (Перник).

Оставяйки групата с 14 отбора, при 11 налични в момента, БФС ще прибегне до запълване на дивизията с още три отбора, завършили на втора позиция във своите "В" групи, тъй като се запазва форматът на първенството. Това са именно Дунав, Витоша Бистрица и Хасково. Тъй като всеки отбор, влизащ в професионалния футбол трябва да мине процедура по лицензиране, футболната централа все още не може да обяви имената на новите отборите в групата, защото формално те още нямат задължителния лицензионен документ, а за издаването на такъв е необходимо технологично време. Отборът на Дунав отговаря на всички изисквания за участие - както във финансово-организационен план, така и със стадион и прилежаща тренировъчна база и не се очаква да има проблеми при придобиването на лиценз. Следващото редовно заседание на спортно-техническата комисия към БФС ще бъде на 6-и август (вторник), като до тогава трябва да се разбере кой отбор чия програма ще заеме и да се обявят официално имената на трите отбора, които ще попълнят дивизията. Трите нови отбора в "Б" група ще изиграят първия си мач на 10 август (втори кръг), като вариантите пред Дунав са да бъде домакин на Ботев (Враца), Раковски или да гостува на Академик в Свищов. На този етап се предполага, че отложените мачове от първи кръг, ще бъдат изиграни на 14 август, но това предстои тепърва да бъде потвърдено.

В същия дух беше и изказването на областния председател на БФС в Русе - Димитър Димитров пред местния вестник "Утро" - "Аз съм убеден твърдо, че Дунав ще играе още тази есен в "Б" група! Не мога, не искам, а и не ми е работа да коментирам решения на СТК, но ми се струва, че нейните членове бяха затруднени с некоректните действия на Светкавица, Чавдар и Миньор Пк. Тези клубове имаха достатъчно време да самоопределят мястото в българския футбол, но протакаха няколко дни изпращането на необходимите документи. Не мисля, че няколко дни забавяне е фатално, тъй като е ясно, че ще бъдат отложени мачовете от първи кръг на някои отбори. Пак казвам - убеден съм, че през август ще гледаме Дунав в професионалния футбол."

Ще бъдете информирани за следващите новини около проточилата се сага, която по всичко личи ще завърши оптимистично за Дунав и феновете на клуба.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Русе е домакин на държавния турнир по скокове на батут "Купа Северна България"
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Джокович: Спечелих достатъчно, за да нахраня цяла Сърбия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: