Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Пет минути и два отменени гола лишиха "Дунав" от дебютна победа
Автор: Екип Ruse24.bg 09:18 / 11.08.2013Коментари (0)599
© fcdunav.com
"Дунав" и "Раковски" завършиха наравно в мач от втория кръг на "Б" група. "Драконите" поведоха с 1:0 в 80-та минута с гол на Любомир Иванов, а гостите изравниха в 88-та след грешка в защитата на дунавци.

Двубоят започна с предимство за "Дунав", но то беше по-скоро териториално и пред вратата на гостите нямаше удобни ситуации за отбелязване на гол. Няколко опасни набега по крилата направиха младите Стоян Марудов, Мартин Иванов, както и Любомир Иванов, но след това не последва подходящ завършек на тези иначе перспективни атаки. В 29-а минута дойде и едно от най-спорните положения в мача. След центриране в наказателното поле, Аднян Джелилов засече топката неспасяемо във вратата на "Раковски" и прати в екстаз своите съотборници и феновете по трибуните. Докато траеше радостта обаче, варненският рефер Радослав Станев остави в недоумение всички на стадиона, като реши да не зачете попадението. В последната минута от полувремето нападател на "Раковски" излезе сам в Сашев, вторият скъси ъгъла и футболистът на гостите би в страни от вратата. По този начин завърши и първото полувреме - без голове.

Още в началото на второто полувреме наставникът на "Дунав" Мирослав Миронов извърши две смени. В игра влязоха Христо Александров на мястото на Радостин Савов и Младен Стоев на мястото на Стоян Марудов. Това раздвижи играта на русенци и те преминаха в настъпателни действия и изместиха играта изцяло в полето на "Раковски". Гостите пък се ориентираха към игра на контраатака и за малко да успеят да отбележат гол, но отново играч изведен срещу Пламен Сашев не успя да го преодолее. Времето изтичаше без натискът на "Дунав" да дава резултат и тъкмо тогава на сцената излезе Любомир Иванов. След двойно между него и Младен Стоев, Иванов успя да финтира защитник на гостите и да излезе сам срещу вратаря на гостите. Прошка нямаше и "Дунав" излезе напред в резултата. Последните минути вече се изнизваха, но също така неумолимо си отиваха и силите от играчите на Мирослав Миронов, които влязоха на пожар в шампионата. В 88-ата минута Аднян Джелилов закъсня да покрие свой противник и съответно играчът на "Раковски" подаде на Божидар Васев, който от удобна позиция около точката за изпълнение на дузпа, успя да разстреля Пламен Сашев за 1:1. Това обаче не беше всичко от мача. Буквално в последната минута от добавените 3 като продължение, Младен Стоев се озова сам срещу вратаря, пращайки топката в мрежата. Съдиите от Варна обаче отново бяха на друго мнение и отмениха още един гол на дунавци, което остави паритета в резултата. В следващия кръг русенци гостуват на "Хасково".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Русе е домакин на държавния турнир по скокове на батут "Купа Северна България"
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Джокович: Спечелих достатъчно, за да нахраня цяла Сърбия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: