Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Феновете на Локо /Русе/ застанаха против ФК Аристон
Автор: Екип Ruse24.bg 08:47 / 27.05.2008Коментари (0)646
©
В специална декларация, разпространена от форума на привържениците на Локомотив /Русе/, феновете на „железничарския" клуб изразяват възмущението си от действията на ръководството на частния русенски клуб „Аристон". В последните шест месеца основаният през 2004 г. ФК Аристон опита да си присвои историята и успехите на популярния в близкото минало русенски отбор Локомотив. В логото на Аристон стои годината на основаване на „железничарския" тим 1930, а отделно от новият клуб се афишират, като възстановители на Локо /Русе/.

„Червено-черните" фенове от Русе обаче не са съгласни отбор, който не носи и публично се е отказал от името „Локомотив" да ползва символиката на „железчничарите". Те призовават шефовете на ФК Аристон окончателно да се откажат от опитите си да ползват символиката на Локомотив /Русе/ за техни частни нужди.

Локомотив /Русе/ е основан на 4 декември 1930 г. и през лятото на 2002 г. прекрати своята спортно-състезателна дейност по финансови причини. Аристон /Русе/ пък е частен русенски клуб, основан през 2004 г., а от зимата на 2007 г. предявява претенции към символите, историята и успехите на русенския Локомотив. За разлика от „железничария" тим, Аристон не се ползва с подкрепата на русенските фенове и играе пред празни трибуни домакинските си мачове.

Д Е К Л А Р А Ц И Я

на форума на привържениците на ФК Локомотив (Русе)

Във връзка с действията от страна на ФК Аристон в последните шест месеца, целящи присвояването на историята и символите на ФК Локомотив (Русе), основан на 4 декември 1930 г. и прекратил спортно-състезателната си дейност през 2002 г.,

Д Е К Л А Р И Р А М Е

1. Не признаваме и не припознаваме ФК Аристон като наследник и възстановител на дейността на ФК Локомотив (Русе), тъй като сме на мнение, че само отбор с името „Локомотив" може да носи символиката на ФК Локомотив (Русе).

2. Ще се борим с всички законни средства, за да отстоим нашето желание ФК Аристон да се откаже от всякакви опити да ползва символиката на ФК Локомотив (Русе) за свои частни нужди.

П Р И З О В А В А М Е

1. Ръководството на ФК Аристон (Русе) да излезе с ясна официална позиция, относно присъствието на „1930" в емблемата на клуба и афишираното желание да се самопровъзгласяват за „възстановители" на ФК Локомотив (Русе), при положение, че публично декларираха, че се отказват от името „Локомотив".

2. Футболната общественост на Русе и привържениците на футбола в града ни да продължават да бойкотират тотално всички домакински мачове и инициативи, организирани от ФК Аристон.

3. Местното ръководство на Областния съвет на БФС да вземе официално отношение като осъди присвояването на символиката на ФК Локомотив (Русе) от страна на ФК Аристон и да уведоми президента на БФС Борислав Михайлов и Комисията по етика и феърплей към БФС с председател ген. Васил Василев за случая.

4. Кметът на Община Русе инж. Божидар Йотов и Общинския съвет в Русе да проверят изпълнението на концесионния договор на ФК Аристон за стадион „Локомотив" и публично да оповестят има ли неспазване на поетите срокове и ангажименти. Нека отбор с името „Локомотив" да бъде ползвател на стадиона.


Форум на привържениците на ФК Локомотив (Русе)
27 май 2008 г.

Още по темата: общо новини по темата: 1
27.05.2008






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Русе е домакин на държавния турнир по скокове на батут "Купа Северна България"
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: