Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Академик и Дунав не излъчиха победител в речното дерби
Автор: Екип Ruse24.bg 09:29 / 25.08.2013Коментари (0)438
© fcdunav.com
Отборите на "Академик" (Свищов) и "Дунав" (Русе) прибавиха по точка след речното дерби помежду си. Двата тима завършиха 1:1, а играчите и треньорския щаб на "Дунав" дълго време ще бъде раздвоен в оценката си за събитията на терена. От една страна дунавци бяха по-активният отбор почти през целия мач, но от други завършиха последната третина от двубоя с човек по-малко, след като Мартин Иванов беше изгонен за втори жълт картон в 63-а минута.

Иначе самият мач започна по начин, който Миро Миронов и неговите момчета не биха могли да си представят и в най-лошите си кошмари. В 3-а минута защитата на "Дунав" проспа едно центриране от аут линията и то беше засечено от Преслав Атанасов, който беше в непосредствена близост и откри за домакините. След това русенци наложиха контрол над събитията на терена, но пък от друга страна не съумяваха да изострят събитията пред вратата на "Академик" в достатъчна степен. Повечето от атаките им приключваха непосредствено преди наказателното поле на домакините при опитите за последен пас преди нанасянето на опасен удар. Извън този шаблон остана опасен удар на Диян Димов в 7-ата минута, когато топката премина на косъм от напречната греда на домакините и при малко по-голяма прецизност, можеше съвсем спокойно да влети в мрежата на домакините.

Спокойствието на терена властваше почти до самия край на полувремето, но тъкмо тогава "драконите" нанесоха своя удар в този двубой. При една атака по левия фланг младият Мартин Иванов се освободи и напредна към наказателното поле, където центрира изключително прецизно към Младен Стоев. За опитния Стоев не остана нищо друго, освен да прати топката в мрежата на Йончев, с което и да изравни резултата. При 1:1 завърши и първото полувреме.

След почивката наставникът на русенци Мирослав Миронов извърши две бързи смени, заменяйки Гюрсес Александров и Аднян Джелилов за Владимир Каптиев и Ивайло Раденцов в опит за промяна на руслото в което протичаше двубоят и преследване на пълния комплект от точки. Въпреки тези промени обаче, мачът продължи да протича в същото темпо, като отборът на "Дунав" атакуваше без да стига до кой знае колко сериозни ситуации, докато домакините се бранеха и опитваха да играят на контраатака. В 63-а минута целият план на Миро Миронов за остатъка от двубоя рухна, след като Мартин Иванов беше наказан с втори жълт картон и съответно червен. Причината беше повече от тривиална - безобидно нарушение в центъра на терена, което очевидно беше счетено като достатъчно основание за отстраняването на младока от терена. По този начин през последната третина от мача "драконите" играха в намален състав, но това не се отрази на статуквото на терена.

Отборът на "Академик" се опита да се възползва от получилата се ситуация, но единственото, до което стигнаха е известно изравняване на играта и контрола на топката без никакви допълнителни главоболия за дунавци и техния страж Иван Георгиев. В края на двубоя домакините имаха два опасни набега към вратата на "Дунав", но умела игра на защитници и вратар предотвратиха допълните усложнения за русенци.

По този начин завърши и двубоя - при равенство и игрово предимство за "Дунав", макар леко и недостатъчно за победа. В следващия кръг "Дунав" приема "Марек" (Дупница). Двубоят е на 31 август от 18:00 на Градския стадион в Русе.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Русе е домакин на държавния турнир по скокове на батут "Купа Северна България"
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Джокович: Спечелих достатъчно, за да нахраня цяла Сърбия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: