Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (2)
"Дунав 8806“ е на Русе и отговаря на големия бюджет на Мерсин с голяма публика
Автор: Екип Ruse24.bg 15:12 / 06.11.2013Коментари (0)318
©
Клубното ръководство на "Дунав 8806", треньорът Георги Божков и Жаклин Златанова разкриха повече подробности за обстановката в тима преди новата му европейска кампания. Участието на "сините феи" в турнира за Еврокупата на ФИБА започва с мач срещу турския "Мерсин" на 7 ноември, четвъртък, от 17:30 ч. в залата в русенския квартал "Здравец".

Георги Божков сподели радостта си, че "Дунав 8806" е част Еврокупата на ФИБА. "Ясно е, че започваме срещу много силен и класен съперник с голям бюджет. Има две неща, които са важни в този мач. Техният бюджет е голям, но нашата публика е голяма. В нашата зала трябва да играем изключително смело и ентусиазирано и да се опитаме да гоним победата", коментира Божков.

Той обърна внимание на класните баскетболистки, с които идва Мерсин в Русе. "Сестрите Парис са известни не само в Европа, но бих казал и в цял свят. Те разполагат и с американка, която играе като плеймейкър и идва от женския вариант на NBA. Доста агресивен и силен отбор. Разучили сме ги достатъчно добре. Остава да спечелим повече нападения от тях. Това е нашата цел в този мач", каза още треньорът на русенския отбор.

Той коментира, че към момента преди началото на двубоите не може да се каже кой е фаворита в групата. "Руският отбор е с най-голям бюджет. Към момента те играят колебливо, но са с един състав във вътрешното първенство, а в Европа може да са с друг. В Швеция пък има много силен национален отбор, част от който е в съперника ни в групата. Като цяло тези контакти с чуждите отбори са много важни. Виждаме къде сме ние и в игрово отношение, и по отношение на организацията", заяви Божков.

Той бе категоричен, че с възстановяването на Радостина Димитрова и Жаклин Златанова "Дунав 8806" със сигурност ще разполага с още по-силен отбор.

"Тези международни мачове са най-големите дразнители и мотивиращи за всяка една от нас. Съперникът ни е на ниво Евролига - на най-високо ниво в Европа. Такива класни съперници вдигат и нашето ниво. Отборът ни е млад, но всички подхождат много сериозно и са много мотивирани. Очавам интересен мач с качествен баскетбол", заяви Златанова.

От клуба се извиниха за неудобния за феновете в Русе час на срещата - 17:30 ч., но поясниха, че това е част от изискванията на БНТ, поради предвиденото пряко излъчване на двубоя. "Това е част от идеята ни да популяризираме женския баскетбол. Срещите от турнира за Еврокупата на ФИБА са с по-голям заряд. Искаме в цяла България да се гледа този мач. Нека да се види, че нивото на женския баскетбол не е ниско и да се види как играе отбор със сърце", сподели членът на клубната управа и заместник-кмет на Русе Свилен Иванов, който не скри, че депозитът за участие на клуба в турнира за Еврокупата ФИБА е внасен от един от членовете на неговия Управителен съвет Иван Иванов.

Иван Иванов сподели подробности относно финансирането на клуба и представи инициативата "ВИП Клуб Дунав 8806".
"Ние като Управителен съвет правим колосални усилия да изградим един модел, който почти липсва в България. Към момента сме събрали 25 русенски фирми, които участват с доста прилични суми в едно общество, което сме нарекли "ВИП Клуб Дунав 8806". Това общество се събира официално утре на Гала вечер след мача", разясни Иванов.

"Опитваме се да изградим един по-различен модел от този на футболния "Лудогорец" на Домусчиев, например. Целта е да можем да кажем, че отборът на "Дунав" е на Русе, а не на конкретен човек или фирма. Стараем се да популяризираме идеята си и продължаваме да увличаме хората. Мечтата ни е да се стигне до там - ако фирма в Русе е успешна и не е член на ВИП Клуба, да изглежда подозрително", каза още Иван Иванов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Русе е домакин на държавния турнир по скокове на батут "Купа Северна България"
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Джокович: Спечелих достатъчно, за да нахраня цяла Сърбия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: