Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Президентът на Дунав: Правим максималното, дано публиката подкрепи усилията ни
Автор: Екип Ruse24.bg 10:22 / 07.01.2014Коментари (0)805
©
Президентът и основен спонсор на ФК "Дунав" д-р Симеонон Симеонов даде едно от редките си изявления специално за клубния сайт на тима. В началото на разговора той изрази безпокойството си, че все по-малко стават причините в Русе някой да се занимава с футбол. Ето продължението на думите му:

"Твърдо съм решил това да са последните ми месеци във футбола, както бях обещал на фенклуба през ноември. Но няма кой да поеме клуба. Общо взето сега правим всичко по силите ни, но аз ви моля то да не бъде за празните пейки и празната козирка ... Това, което ми направи много лошо впечатление, бе последният домакински мач на женския баскетболен "Дунав 8806", когато имаше трима души агитка. Нали отборът бие? Защо няма подкрепа? Всички са длъжни да правят нещо, да харчат пари, да си късат нервите, да бачкат, да не казвам денонощно, но по 12 часа на ден, а не получават нужната подкрепа."

Д-р Симеонов похвали старши-треньора Самир Мъстънов за неуморната му работа досега и подчерта, че напролет ще се разчита максимално на русенското:

"Мъстънов цяла зима не е спрял да звъни, да говори, да търси футболисти. Може би не знаете, но Борислав Богомилов взе лиценз А, Димитър Тотев взе лиценз Б, на Самир Мъстънов му предстои записване за лиценз А. Отдавна не е имало толкова треньори с лиценз А, освен тях в клуба имаме и учители треньори.

Екипът Мъстънов-Тотев-Григоров води мъжкия отбор на "Дунав"! Драгомир Григоров от 31 януари има ангажимент към мъжкия отбор на "Дунав". Сега ще работим както с екип от русенски треньори, така и с максимално русенски футболисти. Практиката е показала, че всичко друго е безсмислено."

Президентът говори и за целите пред тима и своите такива:

"Тази пролет ще се напънем, целите са поставени - отборът трябва да е в тройката! Нямам отговор на следващия въпрос - какво правим после ... Лично аз смятам лятото да се занимавам с нещо друго, не с футбол. "Дунав" ще изглежда добре не заради друго, а защото вярвам в новото начало и ентусиазма на младите хора. Не всеки ден си старши-треньор на отбор от Б-група. Може повече да не си, а дай Боже да си в А-група. Дай Боже всеки да расте в професията. Никой не знае как ще се развие животът."

Симеонов сподели също, че свободните футболисти се питат вече по между си не по колко пари се вземат в даден клуб, а дали въобще се дават. В заключение той добави: "Заедно с малко късмет смятам, че можем да се справим. Пролетта ще покаже. Може и да се провалим. Има го и това в картите, но ... така съм решил. Видяхте - взехме Миро Миронов, доказан и опитен треньор, не се получиха нещата. Но няма да обвинявам никого.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Джокович: Спечелих достатъчно, за да нахраня цяла Сърбия
Почина легендата Тото Скилачи
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: